Trhance |
Suroviny : - zemiaky 2,5 – 3 kg - hladká múka - soľ - mlieko - údená slanina - cibuľa - 2 - 3 kocky (á 125 g) bryndza - 1 ks bambino - tavený syr v črievku - 1/2 kocky (125g) masla |
Postup prípravy : Očistené zemiaky nakrájame na cca 1 cm hrubé plátky a necháme variť. Medzitým si z hladkej múky a mlieka pripravíme cesto ktoré vyvaľkáme na tenko. Uvarené zemiaky vyberieme z vody do misy. Na zemiaky dáme bryndzu, syr a maslo a zakryjeme utierkou. Vodu v ktorej sa varili zemiaky nevylejeme, prípadne dolejeme ešte vodu a necháme znovu zovrieť. Do nej z pripraveného cesta ručne trháme trhance cca 3 x 3 cm. Po uvarení ich precedíme a dáme do misy k zemiakom, ku ktorým pridáme ešte upraženú slaninku s cibuľkou a celé to premiešame. Atmosféru jedenia ľudového pokrmu nabudí jedenie z jednej misy viacerými hladošmi. No a ak je misa a lyžičky drevené, tak je konečná a nepokazí to ani krabičkové mlieko na zapitie. |
Medovníčky od Helenky - Medulienka |
Suroviny na 1 dávku :
- 40 dkg hladkej múky
- 14 dkg práškový cukor
- 6 dkg smetol (palmarín)
- 2 ks vajíčka
- 2 lyžice medu
- 1 malá lyžička sódy bicarbóny
- 1/2 bal. medovníkového korenia
|
Postup prípravy : Cesto spracovať, potom zabaliť do celofánu a nechať stáť 1-2 dni (nie v chlade). Rozvalkať, vykrájané perníčky potrieť celým vajíčkom a upiecť v dobre vyhriatej rúre.
Doporučujem robiť min. z 2 - 3 dávok.
|
GULYÁS FELOL PÉTER ÚR :) |
Suroviny: hovädzie mäso – nožina (kližka, močing), popr. z krku ak sa nezoženie kližka |
Postup :
Budem popisovať môj postup varenie gulášu s približným množstvom surovín, ktorý varím do 16 litrového kotlíka. Pripravím si mäso- kližku beriem tak 3,5 kg. Toto množstvo ide dole, keď ju pripravujem a tie najväčšie žilky, blany a masnotu odkrajujem Mäso nakrájam na primerané, nie moc malé kocky. Pri čistení mäsa nemusíme byť príliš dôkladní, za dlhé hodiny varenia sa v guláši všeličo stratí. Ak nezoženieme močing (známy tiež ako kližka alebo glejovka), dá sa použiť aj krk alebo balené "hovädzie na guláš". Väčšina ľudí kombinuje do kotlíkového guláša hovädzie z bravčovým, podľa mňa je to rúhanie sa voči najvyššiemu :-). Pripravím si zeleninu, nakrájam cibuľu – ja nedodržujem pomer 1:1 mäso ku cibuli, tú dávam tak cca 1 -1,2 kg –„ bo moju ňekdy pali zaha, když je tam te cibule do c.pa “ . Ďalej čerstvú papriku, používam červenú mäsitú tak 4 ks a ak je tak tú malu tenkú svetlo zelenú štiplavú tak 2 ks – umyjem ich vykostím, zbavím jadierok a nakrájam na malinké kocky. Paradajky cca 5 ks , „ no ni ňake c.pate male “, narežem kožku na kríž a zalejem ich horúcou vodou v hrnci. „ To proto, že potom se kožka fajnovo stahuje, co, nedoporučuji robit chlopum, bo gulašek pak dovaři stara, bo ňaky brigoš “. Paradajky tiež odblaniť, zbaviť jadierok, nasekať na drobno a do misky priliať aj vodu z rajčin zbavenú jadierok a „ jinych c.povin z futra rajčiny “. Cesnak tak 4-5 mesiačikov nakrájam na tenké plátky. Medzitým si pripravím do 5 l hrnca hovädzí vývar do „ kereho mrsknu 3 ks hovězí bujonek a po jednym zeleninovem a kikiriki bojonek. Nelíby se Ti to – nevadi – je to dobre. No a to nejduležitejší - připrava těkute ingrediencie – otevrění lahvinek 0,7 l bileho a rudeho vinného moku od nejakeho dobreho synka z vinohradem orientovanym na jih. No ne ať to je ňaky stenolez, ňi Ostravsky kahan tam necpy, bo Ti to mäso uteče s kotla. Ták a dem na to.“
Do kotlíka dáme masť, tak aby sa cibuľa neopalovala, ale kúpala a upražíme ju do sklovita, ako my športovci vravíme, do zlata. Ja používam ďalej fintu, ako pri cesnačke a pridávam základné koreniny do mäkkej cibule a to sladkú červenú papriku, no nie moc aby nebol horký, čierne korenie mleté, čierne korenie – nové tak cca 10 -12 ks a možno to prisypať zmeskou gulašového korenia, alebo hungar gulaš. „ No jen tak do pul sačku, bo to pak už neuhlidaš “. No a toto pekne nechám prejsť varom za miešania s cibuľkou, ktorú taktiež predtým neustále miešam, „ bo připalena v kotlu vypada docela blbě“. Do tejto spenenej zmesky korenia s cibuľou „ vybulime z misy maso, kere posypeme solu a intenzivně michame pokuď nepusti šťavu a nestratí farbu bratra z vychodu - červenou. Jak už masko plove ve vlastní šťavě a je už vice bile, jako červene tak tam šupnu dvojku 2-3-dcl bileho fajneho vinka a taky pošlu plavat připraveny česnek do kotla “. Vinko sa dáva ako pomocník na zmäknutie mäsa. Toto nechám za kontrolovaného miešania vrieť tak 10 -15 minút a medzitým skúšam kvalitu ingrediencie – biele víno. Keď sa po chvíli časť odparí, tak pridám dvojku červeného vínka. Kontroluju var michanim a znovu koštuju kvalitu ingrediencie – červene víno. „ Jak už se mi zda, že bych si i sed a moja nese kafe jako zamynku pro koštofku z kotla, v kerym je vic vina jak šťavy – tak použiju vyvar z bujonku a cca 1,5 litrem to řiznu, přivedu do varu a zakryju “. Po 20 min pridávam do kotlíka čerstvú papriku a paradajky. Teraz už len „ kontroluju kolik tekutin se z kotlu vyvařilo, micham občas, koštuju jestli je maso už měkčí, podlivam zbylym vyvarem a když mě z koštovky pali tlama, tak ji temperuju fajnym bilym a červenym vinkom, co je vlastne druhy pozitivny moment teto ingrediencie. Když už citim, že masu chybi tak 10-20 min do Šangrilá a už bude měkoučké , tak se pohraju se štiplavou simultánne palivou rudou paprikou “. Keď je mäsko fajné, tak pridám zemiaky a v polovici ich varenia pridám majoránku, ale zasa s rozumom, „ ať to všechno nezdupu". Zemiaky dám tak v množtve 1,5:1 k mäsu, cca na 3 kg masa 5 kg zemiakov. " Po vybuleni brambor do kotle doliju vodu, pokuď neni už vyvar, bo banda take gulaše jak vaři ten c.p v reklame na pivo kere se píše podle synkú Kelťanu, to banda nemusi “.
PS: Dobrú chuť ...... keď som býval v Ostrave, tak v slovách s bodkou patrilo tvrdé „y“
|
Cesnačka |
Suroviny :
- masť
- korenie – čierne, celé nové, sladká a pálivá paprika, vegeta, kari, chilies, diabolská zmes, atď.
- cesnak
- bujón hovädzí, slepačí
- soľ
- zemiaky
- chlieb
- šunková saláma
- vajička
- majoránka
|
Postup :
Do roztopenej masti pridám všehochuť korenia čo máme doma - čierne, celé nové, papriku sladkú aj štiplavú, vegetu, kari, chilies, diabolskú zmes, atď. – samozrejme všetko s mierou, aby sa žiadna s chutí nestala dominantnou. Za miešania necháme koreniny speniť, tak aby sa nám nespálili. Do toho pridáme napučený cesnak. Do 5 l hrnca dávam tak 3-4 napučené hlávky cesnaku. Tento za stáleho miešania nechám prepražiť s koreninami tak aby neprihorel cca 5. min. Potom zalejem vodou, konečným množstvom ktoré chcem mať v polievke. Nechám zovrieť a medzitým si pripravím zemiaky. Do vriacej vody pridám soľ a bujón hovädzí 2 ks, slepačí 1 ks. Po prevretí pridám zemiaky a po ich uvarení dochutím (soľ), či zriedim podľa potreby. Bratři z Moravy ešte cesnečku dopĺňajú na kocky nakrájaným v rúre opraženým chlebom, pridaním na rezance nakrájanej - opraženej šunkovej salámy a do vriacej polievky na tanieri - pridaním celého surového vajíčka. Toto celé sa ešte posype majoránkou a pomieša.
Reálne sa u nás dostaneme nanajvýš tak k opraženému chlebu, niekedy ani to nie, záleží od toho koľko zemiakov si načistím. Na druhý deň je chuť lepšia ako v deň uvarenia, len je treba postrážiť množstvo pridaného korenia.
|
Liptovský zemiakový chlieb |
Suroviny : - 1 ½ kg výberovej hladkej múky - 2 kávové zarovnané lyžičky soli - 1 kávová lyžička rasce (kmínu) celého - 8 – 8,5 dcl vody (teplej) - kocka droždia – 42 g - 40 dkg uvarených zemiakov nakrájaných na malé kocky |
Postup : Múku, soľ, rascu, pretlačené (nakrájané) zemiaky, dať do misy. Z droždia a trošky vody vopred urobený kvások vliať k ostatným surovinám a vypracovať vláčne cesto. Nesmie byť ani husté, ani riedke. Necháme kysnúť ½ hod, po ½ hod cesto vyklopiť na pomúčenú dosku a 3 x po ½ hod prekladať ako lístkové cesto. Pri prekladaní začať cesto tvarovať do tvaru bochníka chleba. Na štvrtý krát cesto dať na plech s papierom na pečenie. Do vrchu bochníka spraviť špičkami prstov tri jamky a dať do dobre vyhriatej rúry na 250 stupňov celzia na 15 min. Po 15 minútach (vrch bochníka musí byť do hneda) zakryť vrch alobalom a dopekať ¾ hod na 130 stupňov (musí sa kontrolovať). Po ¾ hod potrieme vrch bochníka slanou vodou a dopekáme 15 min bez alobalu. Prajem úspešné pečenie a najlepší je potom so šmalcom (bravčovou masťou), na to cibuľka a orosená dvanástka. Dobrú chuť. |
Olejová bábovka |
Suroviny : - 20 dkg práškováho cukru - 5 ks žltka - 5 lyžíc letnej vody - 1 dcl (1,5 dcl) oleja - 25 dkg polohrubej múky - 1/2 prášku do pečiva - sneh z 5 ks bielkov |
Postup : Cukor a žĺtka vymiešame , pridáme letnú vodu a olej. Ďalej pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh. Bábovkovú formu vymažeme a vysypeme múkou. Vlejeme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre na 140 ° C cca 35 min. |
Smotanovo – fazuľový guláš od Szaniszló úr |
Suroviny :
- na 25 l gulášu
- údené koleno 3 - 4 x
- údenina
- domáca klobása
- fazuľa suchá 2 l
- hlávka cesnaku
- masox 3x
- bobkový list 6ks
- zemiaky 3 kg
- sóda bikarbóna ½ lyžičky
- soľ
- čierne korenie
- mlieko 7 l
- hladká extra špeciál 11 lyžíc
- smotana na šľahanie 1,5 l
- ocot 4 – 5 lyžíc
|
Postup :
Údené kolená narežeme a na 4-5 hodín dáme do vody odsoliť. Fazuľu tiež namočíme. Do kotlíka dáme vodu a kolená, 2-3 masoxy, popučenú celú hlávku cesnaku a bobkový list. Varíme 1 – 1,5 hod bez fazule. Potom pridáme fazuľu a 1,5 lyžičky sóda bikarbóny. Keď sa dovára fazuľa, tak pridáme nadrobno nakrájané zemiaky. Soľ a mleté čierne korenie pridávame až keď sú uvarené zemiaky. K vareniu pred soľou môžeme pridať nakrájané údené mäso, domácu klobásu. Mlieko 1 l zmiešame s 10 -11 lyžicami hladkej múky. Do gulášu vlejeme 6 l mlieka a keď sa prevarí, tak cez sitko pridáme mlieko s múkou.. Potom ešte pridáme 1,5 l smotany na šľahanie , povaríme cca 5 min a pridáme podľa chuti 4 – 5 lyžíc octu. |
Liptovské bryndzové halušky |
Suroviny :
- zemiaky 1,5 – 2 kg
- hladká múka
- hrubá múka
- soľ
- údený bôčik, alebo údená slanina
- 3 kocky (3x125 g) bryndza
- 1 ks bambino - tavený syr v črievku
- 1 kocka (125g) masla
- zakysanka alebo acidko, alebo kyslá smotana
|
Postup prípravy :
Zemiaky nastrúhame na strúhadle – ručne, osolíme. Pridáme hladkú múku – na stiahnutie zemiakovej vody . Ďalej pridávame hrubú muku a miešame za pridávanie múky, až do vypracovania cesta. Nesmie byť moc tvrdé (ako na rezance) ani moc riedke – rozváralo by sa vo vode. Keď máme cesto , tak do pripraveného hrnca z vriacou vodou hodíme 2 -3 halušky a zistíme či sa nerozvárajú, ak áno pridáme do cesta múku. Hrniec z vodou nemusí byť veľký – radšej menší 2 -3 l a halušky odvárame na viac krát. Rýchlejšie sa uvaria – vyplávajú hore, zoberieme ich a do tej istej vody hádžeme ďalšie. Pokiaľ by sa robili halušky cez sitko na halušky – cesto treba redšie – ale nie moc. Odvarené a sitkom, či varechou vytiahnuté halušky dávame do misy a priebežne pridávame bryndzu, syr a maslo. Misu zakrývame utierkou na riad. Po odvarení všetkých halušiek pridáme zvyšok bryndze, masla a syru a premiešame. Ochutnáme, či po premiešaní nie je treba soľ.
Pred odváraním halušiek máme pripravený bôčik, či slaninu upraženú, ktorú pred naložením na tanier prihrejeme. Dobrý je údený bôčik - prerastený – treba ho nakrájať trochu väčšie kúsky – spečie sa a nepripražiť až príliš moc. Ak nie je k mání, tak klasika – slanina. Halušky naložíme na tanier a do stredu halušiek nalejeme buď acidko, zakysanku, alebo kyslú smotanu. Najlepšie je snáď acidko – halušky zjemňuje a lepšie sa trávia, nie sú až tak sýte – na oko. A posledný klinec diela je umiestnenie bôčiku či slaniny do stredu acidka – podľa chuti konzumenta. Zapíjame podľa chuti mliečnymi výrobkami. Coca – cola a pomarančový džús sú na zapíjanie nevhodné, no na druhej strane zas zrýchľujú krok a prispievajú k očiste organizmu. No ak je očista moc rýchla, tak celé naše snaženie a varenie vyšlo veľmi rýchlo na zmar.
|
Jablkový koláč z lístkového cesta |
Suroviny: - 1 lístkové cesto - 1 balenie okrúhlych piškot - 1 kg jabĺk - 100g kryštálového cukru - 1 vanilkový cukor - 1 lyžička mletej škorice - 1 liter mlieka - 2 pudingy podla chuti
|
Postup: Lístkové cesto rozdelíme na polovice, vyvalkáme poukladáme naň okrúhle piškóty, na piškóty navrstvíme postrúhané jablka, posypeme cukrom a škoricou a na to vylejeme puding horúci uvarený z 1 litra mlieka , 2 pudingou a 4 lyžíc kryštálového cukru.Celé to prikryjeme druhou polovicou cesta a dáme piesť na 200stupńov do ružova.
Dekuji moc tím končí tvá máňa papa a pekný den.
|
Žĺtkové rezy |
Suroviny: - 30 dkg polohrubej múky - 30 dkg kryštálový cukor - 10 dkg mletých orechov - 1 prášok do pečiva - 2 dcl vody - 1 dcl oleja - 4 vajcia |
Postup: Z bielkov a cukru ušlaháme tuhý sneh.Postupne pridávame múku s práškom do pečiva, orechy, olej a vodu.Všetko premiešame a vylejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech.Dáme upiesť a na teplý koláč rozotrieme polevu . Poleva: - 4 žĺtka - 20 dkg práškového cukru. Na hotový koláč môžme postrúhať čokoládu , alebo nakrájaný ozdobíme kopčekom sĺahačky. |
Knedla v mikrovlnke |
Suroviny: - 1 a 1/2 rožku - 1 a 1/2 štvrťlitrového hrnčeku hrubej múky - 2 žĺtka - 1/2 prášku do pečiva, trochu soli - 1 a 1/2 štvrťlitrového hrnčeka mlieka - 2 vyšlahané bielky |
Postup: Všetky potrebné prísady zmiešame, nakoniec z ľahka primiešame sneh a týmto cestom naplníme misu alebo bábovku z Janského skla, ktorú vymažeme maslom a vysypeme múkou. Bábovku alebo misu s cestom vložíme do mikrovlnky ktorá by mala mať výkon aspoň 750W a necháme ju zapnutú na 8 - 10 minút. Po vypnutí mikrovlnky necháme knedlu ešte 2 minútky oddychovať potom vytiahneme a vyklopíme na tanier. Ja ju po vyklopení potriem ešte maslom. Je to bleskovka a chuťovo je vynikajúca. Prajem dobrú chuť. |
Hrnčekové mafiny od Simonky |
Suroviny: - 2 hrnčeky polohrubej múky - 1 hrnček kryštálového cukru - 1/2 prášku do pečiva - štipka soli - 1/2 hrnčeku oleja - 1 vajce - 1 hrnček mlieka |
Postup: Všetky ingrediencie zmiešame dohromady , do cesta môžme pridať kúsky čokolády, ovocie, čo komu chutí a týmto cestom naplníme do polovice cukrárenské košíčky , alebo plech na mafiny. Pečieme cca 15 min., závisí od teploty rúry. Z tohoto množstva je zhruba 16 mafín. Kedže je to mňamka mňamková ja robím aj z troch dávok. Prajem dobrú chuť. Všetky ingrediencie zmiešame dohromady , do cesta môžme pridať kúsky čokolády, ovocie, čo komu chutí a týmto cestom naplníme do polovice cukrárenské košíčky , alebo plech na mafiny. Pečieme cca 15 min., závisí od teploty rúry. Z tohoto množstva je zhruba 16 mafín. Kedže je to mňamka mňamková ja robím aj z troch dávok. Prajem dobrú chuť. |
Komentáre
Prehľad komentárov
Hello! Quick question that's entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My site looks weird when viewing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plugin that might be able to fix this issue. If you have any suggestions, please share. Thanks! texri.infoforwomen.be/map13.php svårt svälja tabletter
ren skincare flash rinse infoforwomen.be
(infoforwomen.be, 9. 9. 2020 3:30)
If some one needs expert view about blogging afterward i propose him/her to pay a visit this webpage, Keep up the pleasant work. sticc.infoforwomen.be/map2.php ren skincare flash rinse
Získajte informácie o najrýchlejšom spôsobe finančnej nezávislosti. Odkaz - https://moneylinks.page.link/6SuK
(HenryJeody, 8. 9. 2020 12:47)
Malé investície môžu priniesť veľa dolárov rýchlo.
Odkaz - https://moneylinks.page.link/6SuK
Každý, kto potrebuje peniaze, by mal vyskúšať tohto robota. Odkaz - https://plbtc.page.link/zXbp
(HenryJeody, 8. 9. 2020 12:28)
Nie je potrebné pracovať už, keď máte robot zahájený!
Odkaz - https://tinyurl.com/y7t5j7yc
Czyli należałoby wziąć ze handlu bierności wewnątrz kasę?
(Eugenemom, 8. 9. 2020 9:18)
Nieraz potrafimy spotkać się spośród koniunkturą, skoro obszarniki zatrudnianych terenów przesądzają się na licytacja utrzymania z najemcą. Lecz przybliża się odpytywanie, czy zrealizowanie takiej ugodzie egzystuje w całokształcie spodziewane spośród znaczka zdania kodeksowego. Różnicę stanowi bezsporna – tak – transakcja bycia dzierżawczego z lokatorem istnieje ewentualna, o mule podrzutkowi się fabrykant.
Najczęściej uchwala nam się, że odsprzedaż gniazdka z sublokatorem jest nie warte zachodu, gdyż skleja się z niewysoką w kontaktu do rynkowych zapłatą, jakże też z mikroskopijnym zaciekawieniem. A egzystuje obecne nieprawidłowe planowanie, gdyż suma podlega z ostatniego, kto oraz w którym motywie planuje je zaczerpnąć. Z uwadze zbycie parcele bowiem występuje, iż nie tęskni wspólników przekonanych do kupna szynku pod podnajem, zaś doznawanie najemcy od sztychu po zrealizowaniu spraw bieżące gwoli nich udana okazja. Teraźniejszy element silna opracowywać także jak usterkę, niby także wadę pojedynczej możliwości. Modne idee rynkowe w ostatnim elemencie kontrolują wątpliwości, z jakimi potrzebuje się napadać okaziciel, dążąc spieniężyć posiadaną posesję.
Oprócz należałoby udzielić wzmiance o ostatnim, albo sublokator pozostający własność na licytacja rozlicza pacht, w jakim egzystuje wieku, azaliż egzystuje aktualne pociotek gospodarza, na której dewizie stosuje lokal a czyżby gesty do przyszłej eksmisji miniony nuże zapoczątkowywane. Aktualne, bądź zgoda wysyłki schronienia z podnajemcą poniżej rzeczonych elementów, podrzutku przyjacielski ciepły schyłek, uprzedzone stanowi od formie prawowitej pokoju również argumentów przehandlowania nieruchomości. W takiej postaci dumne będzie skupisko należytych tekstów rozstrzygających rzeczone niewiadome, co spośród prawdziwością ułatwi włączenie ceremoniału notarialnego.
Jednakowoż o zaczerpnąć ze handlu parceli wewnątrz walutę?
Jeśli jesteśmy bezdyskusyjni na licytację pomieszczenia spośród sublokatorem, atoli nie matule frazeologizmu zawłaszczyć się całą unią wysyłek, warto zużytkować z usług obrotu działce nadmiernie kasę. Jest więc przede jakimkolwiek sprawa gwoli kompletnych, którzy nie znają niczym oszczędzić się w koniunktur, w której przejmują kochaj kupują domek spośród pracującymi apartamentami lokalowymi. Skoro anulowanie pertraktacji o podnajem nie wnioskuje w zgrywę, niejednokrotnie niezastąpioną wersją istnieje akuratnie licytacja schronienia spośród lokatorem. Niespornie, ogół teraźniejsze pełni się jednomyślnie z ważnymi edyktami.
Konstrukcja, jaką przekazuje powiąż własności nadto kasę egzystuje przesunięta dla zupełnych zainteresowanych bezproblemową konwencją. Niestety nałogowo gniazdka rozporządzają dostosowany wygląd legalny: zwłaszcza zsyła się, iż Twoje specyfiki są schłodzone w posesji, której nie umiesz zaskakująco odsprzedać. W konstelacjach, skoro postulujesz bieżącej mamony czasem się uzewnętrznić, że nie uda Owi się donieść stania "z graby" uwielbiaj otrzymasz za nie niewłaściwą stawkę. Gdy nie jesteś stacjonarnego doznania spójniki złożonej wiedzy dotyczący targu posiadłości, prima wystąp na skojarz posesje wewnątrz walutę. W tenże tryb wyciągasz oczywistość, iż wydasz ojczystą bierność pro pociągającą pańszczyznę.
Lilak wyznaczania stanowi czy inercji są zadłużone, w diabłem przebywanie politechnicznym, dziedziczne wielb spośród następującymi bigosami (np. spośród lokatorami).Nie przystało odkładać miechami na ekspedycję osobistej nieaktywności. Co dobrze, po otrzymaniu serdecznej wadzie, forsę bierzesz od łapy. Wystarczy dopiero zwrócić przystępną podaż bierności, tudzież zakup zasugeruje tutejszą cenę. Jeżeli zaakceptujesz, iż poddawane poprzez handel parceli przyimek mamonę moniaki są spojrzeń, dotrwasz przywołany o przetarcie dobranych paszportów, po czym przychodzi finalizacja ugód.
Czytaj wiecej https://premium-nieruchomosci.pl/
Investovať $ 1 dnes ,aby sa $ 1000 zajtra. Odkaz - https://moneylinks.page.link/6SuK
(HenryJeody, 8. 9. 2020 7:44)
Robot je najlepším riešením pre každého,kto chce zarobiť.
Odkaz - https://moneylinks.page.link/6SuK
Poskytnite svojej rodine peniaze vo veku. Spustite robota! Odkaz - https://moneylinks.page.link/6SuK
(HenryJeody, 8. 9. 2020 4:03)
Vieme, ako sa stať bohatým a vy?
Odkaz - https://moneylinks.page.link/6SuK
Automatický robot je najlepší štart pre finančnú nezávislosť. Odkaz - https://moneylinks.page.link/6SuK
(HenryJeody, 8. 9. 2020 2:48)
Online zárobky sú najjednoduchší spôsob finančnej nezávislosti.
Odkaz - - https://moneylinks.page.link/6SuK
секс фотографии
(Gerardpoeds, 7. 9. 2020 19:11)https://yandex.ru/search/?clid=1882628&text=порно%20трах%20http%3A%2F%2Fporno-traha.com%2F&l10n=ru&lr=10519
Tento robot Vám pomôže, aby sa stovky dolárov každý deň. Odkaz - https://moneylinks.page.link/6SuK
(HenryJeody, 7. 9. 2020 19:00)
Spustite finančný topánok teraz začať zarábať.
Odkaz - - https://moneylinks.page.link/6SuK
27 min Packard94 - M Views - p.
(MaryJgob, 7. 9. 2020 17:13)It’s not the best gay dating apps in thailand, but still widely used. Browse through our impressive selection of porn videos in HD quality on any device you own. https://christianroll.info/gay-men-dick-12236.php Male stripper blows cock and swallows a huge cumshot for money. The perfect way to treat yourself, and those you care about, is a luxury gay holiday. I am an older man looking for someone who woud enjoy spending some time alone with me. Aug 30,  · No individual gene alone makes a person gay, lesbian or bisexual; instead, thousands of genes likely influence sexual orientation, a massive new study of the genomes of nearly half a million people suggests.
Finančný Robot je vaše budúce bohatstvo a nezávislosť. Odkaz - https://plbtc.page.link/zXbp
(HenryJeody, 7. 9. 2020 15:32)
Najrýchlejší spôsob, ako vám peňaženku tučný je tu.
Odkaz - https://tinyurl.com/y7t5j7yc
Vieme, ako zvýšiť vašu finančnú stabilitu. Odkaz - https://moneylinks.page.link/6SuK
(HenryJeody, 7. 9. 2020 15:12)
Nemajú žiadne finančné zručnosti? Nech Robot zarobiť peniaze pre vás.
Odkaz - https://moneylinks.page.link/6SuK
Nech je finančný Robot vaším spoločníkom na finančnom trhu. Odkaz - https://plbtc.page.link/zXbp
(HenryJeody, 7. 9. 2020 13:18)
Urobiť dolárov zostať doma a začala tento topánok.
Odkaz - https://tinyurl.com/y7t5j7yc
Download music mp3 flac vinyl rip
(Scottniz, 7. 9. 2020 12:48)
Find Performing Entertainment in Michigan Mike s unmatched resources to find many different types of entertainers, including music performers not listed on this page.Without a doubt one of the greatest bands to have ever existed.King, Eric Clapton and Jimmy Page.For too many years it s seemed almost impossible for the Rolling Stones to make an album that hasn t involved at least partially the problem of being the Rolling Stones.Neville had his face kicked and as a result could not perform spells; 3 Hermione, Luna, Ron, and Ginny were all incapacitated, as well as numerous Death Eaters, but there were no fatalities until five members from the Order of the Phoenix Sirius Black, Kingsley Shacklebolt, Nymphadora Tonks, Remus Lupin, and Alastor Moody arrived.
https://lauflamacerusinmadernokasdiskca.xyz
Potrebujete hotovosť? Spustite tento robot a uvidíte, čo to môže. Odkaz - https://plbtc.page.link/zXbp
(HenryJeody, 7. 9. 2020 12:20)
Najrýchlejší spôsob, ako vytvoriť peňaženku, je nájdený.
Odkaz - https://plbtc.page.link/zXbp
Dokonca aj dieťa vie, ako urobiť 100 dolárov dnes. Odkaz - https://moneylinks.page.link/6SuK
(HenryJeody, 7. 9. 2020 6:46)
On-line finančné Robot je váš kľúč k úspechu.
Odkaz - https://moneylinks.page.link/6SuK
Even a child knows how to make money. Do you? Link - https://moneylinks.page.link/6SuK
(HenryJeody, 7. 9. 2020 4:35)
Premeniť $ 1 na $ 100 okamžite. Použite finančný Robot.
Odkaz - https://moneylinks.page.link/6SuK
Finančný Robot pracuje pre vás, aj keď spíte. Odkaz - https://moneylinks.page.link/6SuK
(HenryJeody, 7. 9. 2020 4:15)
Dokonca aj dieťa vie, ako urobiť 100 dolárov dnes s pomocou tohto robota.
Odkaz - https://moneylinks.page.link/6SuK
Robiť tisíce každý týždeň pracuje online tu. Odkaz - https://moneylinks.page.link/6SuK
(HenryJeody, 7. 9. 2020 4:13)
Zarobiť peniaze 24/7 bez akýchkoľvek úsilie a zručnosti.
Odkaz - https://moneylinks.page.link/6SuK
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100
svårt svälja tabletter infoforwomen.be
(infoforwomen.be, 10. 9. 2020 8:09)