Trhance |
Suroviny : - zemiaky 2,5 – 3 kg - hladká múka - soľ - mlieko - údená slanina - cibuľa - 2 - 3 kocky (á 125 g) bryndza - 1 ks bambino - tavený syr v črievku - 1/2 kocky (125g) masla |
Postup prípravy : Očistené zemiaky nakrájame na cca 1 cm hrubé plátky a necháme variť. Medzitým si z hladkej múky a mlieka pripravíme cesto ktoré vyvaľkáme na tenko. Uvarené zemiaky vyberieme z vody do misy. Na zemiaky dáme bryndzu, syr a maslo a zakryjeme utierkou. Vodu v ktorej sa varili zemiaky nevylejeme, prípadne dolejeme ešte vodu a necháme znovu zovrieť. Do nej z pripraveného cesta ručne trháme trhance cca 3 x 3 cm. Po uvarení ich precedíme a dáme do misy k zemiakom, ku ktorým pridáme ešte upraženú slaninku s cibuľkou a celé to premiešame. Atmosféru jedenia ľudového pokrmu nabudí jedenie z jednej misy viacerými hladošmi. No a ak je misa a lyžičky drevené, tak je konečná a nepokazí to ani krabičkové mlieko na zapitie. |
Medovníčky od Helenky - Medulienka |
Suroviny na 1 dávku :
- 40 dkg hladkej múky
- 14 dkg práškový cukor
- 6 dkg smetol (palmarín)
- 2 ks vajíčka
- 2 lyžice medu
- 1 malá lyžička sódy bicarbóny
- 1/2 bal. medovníkového korenia
|
Postup prípravy : Cesto spracovať, potom zabaliť do celofánu a nechať stáť 1-2 dni (nie v chlade). Rozvalkať, vykrájané perníčky potrieť celým vajíčkom a upiecť v dobre vyhriatej rúre.
Doporučujem robiť min. z 2 - 3 dávok.
|
GULYÁS FELOL PÉTER ÚR :) |
Suroviny: hovädzie mäso – nožina (kližka, močing), popr. z krku ak sa nezoženie kližka |
Postup :
Budem popisovať môj postup varenie gulášu s približným množstvom surovín, ktorý varím do 16 litrového kotlíka. Pripravím si mäso- kližku beriem tak 3,5 kg. Toto množstvo ide dole, keď ju pripravujem a tie najväčšie žilky, blany a masnotu odkrajujem Mäso nakrájam na primerané, nie moc malé kocky. Pri čistení mäsa nemusíme byť príliš dôkladní, za dlhé hodiny varenia sa v guláši všeličo stratí. Ak nezoženieme močing (známy tiež ako kližka alebo glejovka), dá sa použiť aj krk alebo balené "hovädzie na guláš". Väčšina ľudí kombinuje do kotlíkového guláša hovädzie z bravčovým, podľa mňa je to rúhanie sa voči najvyššiemu :-). Pripravím si zeleninu, nakrájam cibuľu – ja nedodržujem pomer 1:1 mäso ku cibuli, tú dávam tak cca 1 -1,2 kg –„ bo moju ňekdy pali zaha, když je tam te cibule do c.pa “ . Ďalej čerstvú papriku, používam červenú mäsitú tak 4 ks a ak je tak tú malu tenkú svetlo zelenú štiplavú tak 2 ks – umyjem ich vykostím, zbavím jadierok a nakrájam na malinké kocky. Paradajky cca 5 ks , „ no ni ňake c.pate male “, narežem kožku na kríž a zalejem ich horúcou vodou v hrnci. „ To proto, že potom se kožka fajnovo stahuje, co, nedoporučuji robit chlopum, bo gulašek pak dovaři stara, bo ňaky brigoš “. Paradajky tiež odblaniť, zbaviť jadierok, nasekať na drobno a do misky priliať aj vodu z rajčin zbavenú jadierok a „ jinych c.povin z futra rajčiny “. Cesnak tak 4-5 mesiačikov nakrájam na tenké plátky. Medzitým si pripravím do 5 l hrnca hovädzí vývar do „ kereho mrsknu 3 ks hovězí bujonek a po jednym zeleninovem a kikiriki bojonek. Nelíby se Ti to – nevadi – je to dobre. No a to nejduležitejší - připrava těkute ingrediencie – otevrění lahvinek 0,7 l bileho a rudeho vinného moku od nejakeho dobreho synka z vinohradem orientovanym na jih. No ne ať to je ňaky stenolez, ňi Ostravsky kahan tam necpy, bo Ti to mäso uteče s kotla. Ták a dem na to.“
Do kotlíka dáme masť, tak aby sa cibuľa neopalovala, ale kúpala a upražíme ju do sklovita, ako my športovci vravíme, do zlata. Ja používam ďalej fintu, ako pri cesnačke a pridávam základné koreniny do mäkkej cibule a to sladkú červenú papriku, no nie moc aby nebol horký, čierne korenie mleté, čierne korenie – nové tak cca 10 -12 ks a možno to prisypať zmeskou gulašového korenia, alebo hungar gulaš. „ No jen tak do pul sačku, bo to pak už neuhlidaš “. No a toto pekne nechám prejsť varom za miešania s cibuľkou, ktorú taktiež predtým neustále miešam, „ bo připalena v kotlu vypada docela blbě“. Do tejto spenenej zmesky korenia s cibuľou „ vybulime z misy maso, kere posypeme solu a intenzivně michame pokuď nepusti šťavu a nestratí farbu bratra z vychodu - červenou. Jak už masko plove ve vlastní šťavě a je už vice bile, jako červene tak tam šupnu dvojku 2-3-dcl bileho fajneho vinka a taky pošlu plavat připraveny česnek do kotla “. Vinko sa dáva ako pomocník na zmäknutie mäsa. Toto nechám za kontrolovaného miešania vrieť tak 10 -15 minút a medzitým skúšam kvalitu ingrediencie – biele víno. Keď sa po chvíli časť odparí, tak pridám dvojku červeného vínka. Kontroluju var michanim a znovu koštuju kvalitu ingrediencie – červene víno. „ Jak už se mi zda, že bych si i sed a moja nese kafe jako zamynku pro koštofku z kotla, v kerym je vic vina jak šťavy – tak použiju vyvar z bujonku a cca 1,5 litrem to řiznu, přivedu do varu a zakryju “. Po 20 min pridávam do kotlíka čerstvú papriku a paradajky. Teraz už len „ kontroluju kolik tekutin se z kotlu vyvařilo, micham občas, koštuju jestli je maso už měkčí, podlivam zbylym vyvarem a když mě z koštovky pali tlama, tak ji temperuju fajnym bilym a červenym vinkom, co je vlastne druhy pozitivny moment teto ingrediencie. Když už citim, že masu chybi tak 10-20 min do Šangrilá a už bude měkoučké , tak se pohraju se štiplavou simultánne palivou rudou paprikou “. Keď je mäsko fajné, tak pridám zemiaky a v polovici ich varenia pridám majoránku, ale zasa s rozumom, „ ať to všechno nezdupu". Zemiaky dám tak v množtve 1,5:1 k mäsu, cca na 3 kg masa 5 kg zemiakov. " Po vybuleni brambor do kotle doliju vodu, pokuď neni už vyvar, bo banda take gulaše jak vaři ten c.p v reklame na pivo kere se píše podle synkú Kelťanu, to banda nemusi “.
PS: Dobrú chuť ...... keď som býval v Ostrave, tak v slovách s bodkou patrilo tvrdé „y“
|
Cesnačka |
Suroviny :
- masť
- korenie – čierne, celé nové, sladká a pálivá paprika, vegeta, kari, chilies, diabolská zmes, atď.
- cesnak
- bujón hovädzí, slepačí
- soľ
- zemiaky
- chlieb
- šunková saláma
- vajička
- majoránka
|
Postup :
Do roztopenej masti pridám všehochuť korenia čo máme doma - čierne, celé nové, papriku sladkú aj štiplavú, vegetu, kari, chilies, diabolskú zmes, atď. – samozrejme všetko s mierou, aby sa žiadna s chutí nestala dominantnou. Za miešania necháme koreniny speniť, tak aby sa nám nespálili. Do toho pridáme napučený cesnak. Do 5 l hrnca dávam tak 3-4 napučené hlávky cesnaku. Tento za stáleho miešania nechám prepražiť s koreninami tak aby neprihorel cca 5. min. Potom zalejem vodou, konečným množstvom ktoré chcem mať v polievke. Nechám zovrieť a medzitým si pripravím zemiaky. Do vriacej vody pridám soľ a bujón hovädzí 2 ks, slepačí 1 ks. Po prevretí pridám zemiaky a po ich uvarení dochutím (soľ), či zriedim podľa potreby. Bratři z Moravy ešte cesnečku dopĺňajú na kocky nakrájaným v rúre opraženým chlebom, pridaním na rezance nakrájanej - opraženej šunkovej salámy a do vriacej polievky na tanieri - pridaním celého surového vajíčka. Toto celé sa ešte posype majoránkou a pomieša.
Reálne sa u nás dostaneme nanajvýš tak k opraženému chlebu, niekedy ani to nie, záleží od toho koľko zemiakov si načistím. Na druhý deň je chuť lepšia ako v deň uvarenia, len je treba postrážiť množstvo pridaného korenia.
|
Liptovský zemiakový chlieb |
Suroviny : - 1 ½ kg výberovej hladkej múky - 2 kávové zarovnané lyžičky soli - 1 kávová lyžička rasce (kmínu) celého - 8 – 8,5 dcl vody (teplej) - kocka droždia – 42 g - 40 dkg uvarených zemiakov nakrájaných na malé kocky |
Postup : Múku, soľ, rascu, pretlačené (nakrájané) zemiaky, dať do misy. Z droždia a trošky vody vopred urobený kvások vliať k ostatným surovinám a vypracovať vláčne cesto. Nesmie byť ani husté, ani riedke. Necháme kysnúť ½ hod, po ½ hod cesto vyklopiť na pomúčenú dosku a 3 x po ½ hod prekladať ako lístkové cesto. Pri prekladaní začať cesto tvarovať do tvaru bochníka chleba. Na štvrtý krát cesto dať na plech s papierom na pečenie. Do vrchu bochníka spraviť špičkami prstov tri jamky a dať do dobre vyhriatej rúry na 250 stupňov celzia na 15 min. Po 15 minútach (vrch bochníka musí byť do hneda) zakryť vrch alobalom a dopekať ¾ hod na 130 stupňov (musí sa kontrolovať). Po ¾ hod potrieme vrch bochníka slanou vodou a dopekáme 15 min bez alobalu. Prajem úspešné pečenie a najlepší je potom so šmalcom (bravčovou masťou), na to cibuľka a orosená dvanástka. Dobrú chuť. |
Olejová bábovka |
Suroviny : - 20 dkg práškováho cukru - 5 ks žltka - 5 lyžíc letnej vody - 1 dcl (1,5 dcl) oleja - 25 dkg polohrubej múky - 1/2 prášku do pečiva - sneh z 5 ks bielkov |
Postup : Cukor a žĺtka vymiešame , pridáme letnú vodu a olej. Ďalej pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh. Bábovkovú formu vymažeme a vysypeme múkou. Vlejeme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre na 140 ° C cca 35 min. |
Smotanovo – fazuľový guláš od Szaniszló úr |
Suroviny :
- na 25 l gulášu
- údené koleno 3 - 4 x
- údenina
- domáca klobása
- fazuľa suchá 2 l
- hlávka cesnaku
- masox 3x
- bobkový list 6ks
- zemiaky 3 kg
- sóda bikarbóna ½ lyžičky
- soľ
- čierne korenie
- mlieko 7 l
- hladká extra špeciál 11 lyžíc
- smotana na šľahanie 1,5 l
- ocot 4 – 5 lyžíc
|
Postup :
Údené kolená narežeme a na 4-5 hodín dáme do vody odsoliť. Fazuľu tiež namočíme. Do kotlíka dáme vodu a kolená, 2-3 masoxy, popučenú celú hlávku cesnaku a bobkový list. Varíme 1 – 1,5 hod bez fazule. Potom pridáme fazuľu a 1,5 lyžičky sóda bikarbóny. Keď sa dovára fazuľa, tak pridáme nadrobno nakrájané zemiaky. Soľ a mleté čierne korenie pridávame až keď sú uvarené zemiaky. K vareniu pred soľou môžeme pridať nakrájané údené mäso, domácu klobásu. Mlieko 1 l zmiešame s 10 -11 lyžicami hladkej múky. Do gulášu vlejeme 6 l mlieka a keď sa prevarí, tak cez sitko pridáme mlieko s múkou.. Potom ešte pridáme 1,5 l smotany na šľahanie , povaríme cca 5 min a pridáme podľa chuti 4 – 5 lyžíc octu. |
Liptovské bryndzové halušky |
Suroviny :
- zemiaky 1,5 – 2 kg
- hladká múka
- hrubá múka
- soľ
- údený bôčik, alebo údená slanina
- 3 kocky (3x125 g) bryndza
- 1 ks bambino - tavený syr v črievku
- 1 kocka (125g) masla
- zakysanka alebo acidko, alebo kyslá smotana
|
Postup prípravy :
Zemiaky nastrúhame na strúhadle – ručne, osolíme. Pridáme hladkú múku – na stiahnutie zemiakovej vody . Ďalej pridávame hrubú muku a miešame za pridávanie múky, až do vypracovania cesta. Nesmie byť moc tvrdé (ako na rezance) ani moc riedke – rozváralo by sa vo vode. Keď máme cesto , tak do pripraveného hrnca z vriacou vodou hodíme 2 -3 halušky a zistíme či sa nerozvárajú, ak áno pridáme do cesta múku. Hrniec z vodou nemusí byť veľký – radšej menší 2 -3 l a halušky odvárame na viac krát. Rýchlejšie sa uvaria – vyplávajú hore, zoberieme ich a do tej istej vody hádžeme ďalšie. Pokiaľ by sa robili halušky cez sitko na halušky – cesto treba redšie – ale nie moc. Odvarené a sitkom, či varechou vytiahnuté halušky dávame do misy a priebežne pridávame bryndzu, syr a maslo. Misu zakrývame utierkou na riad. Po odvarení všetkých halušiek pridáme zvyšok bryndze, masla a syru a premiešame. Ochutnáme, či po premiešaní nie je treba soľ.
Pred odváraním halušiek máme pripravený bôčik, či slaninu upraženú, ktorú pred naložením na tanier prihrejeme. Dobrý je údený bôčik - prerastený – treba ho nakrájať trochu väčšie kúsky – spečie sa a nepripražiť až príliš moc. Ak nie je k mání, tak klasika – slanina. Halušky naložíme na tanier a do stredu halušiek nalejeme buď acidko, zakysanku, alebo kyslú smotanu. Najlepšie je snáď acidko – halušky zjemňuje a lepšie sa trávia, nie sú až tak sýte – na oko. A posledný klinec diela je umiestnenie bôčiku či slaniny do stredu acidka – podľa chuti konzumenta. Zapíjame podľa chuti mliečnymi výrobkami. Coca – cola a pomarančový džús sú na zapíjanie nevhodné, no na druhej strane zas zrýchľujú krok a prispievajú k očiste organizmu. No ak je očista moc rýchla, tak celé naše snaženie a varenie vyšlo veľmi rýchlo na zmar.
|
Jablkový koláč z lístkového cesta |
Suroviny: - 1 lístkové cesto - 1 balenie okrúhlych piškot - 1 kg jabĺk - 100g kryštálového cukru - 1 vanilkový cukor - 1 lyžička mletej škorice - 1 liter mlieka - 2 pudingy podla chuti
|
Postup: Lístkové cesto rozdelíme na polovice, vyvalkáme poukladáme naň okrúhle piškóty, na piškóty navrstvíme postrúhané jablka, posypeme cukrom a škoricou a na to vylejeme puding horúci uvarený z 1 litra mlieka , 2 pudingou a 4 lyžíc kryštálového cukru.Celé to prikryjeme druhou polovicou cesta a dáme piesť na 200stupńov do ružova.
Dekuji moc tím končí tvá máňa papa a pekný den.
|
Žĺtkové rezy |
Suroviny: - 30 dkg polohrubej múky - 30 dkg kryštálový cukor - 10 dkg mletých orechov - 1 prášok do pečiva - 2 dcl vody - 1 dcl oleja - 4 vajcia |
Postup: Z bielkov a cukru ušlaháme tuhý sneh.Postupne pridávame múku s práškom do pečiva, orechy, olej a vodu.Všetko premiešame a vylejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech.Dáme upiesť a na teplý koláč rozotrieme polevu . Poleva: - 4 žĺtka - 20 dkg práškového cukru. Na hotový koláč môžme postrúhať čokoládu , alebo nakrájaný ozdobíme kopčekom sĺahačky. |
Knedla v mikrovlnke |
Suroviny: - 1 a 1/2 rožku - 1 a 1/2 štvrťlitrového hrnčeku hrubej múky - 2 žĺtka - 1/2 prášku do pečiva, trochu soli - 1 a 1/2 štvrťlitrového hrnčeka mlieka - 2 vyšlahané bielky |
Postup: Všetky potrebné prísady zmiešame, nakoniec z ľahka primiešame sneh a týmto cestom naplníme misu alebo bábovku z Janského skla, ktorú vymažeme maslom a vysypeme múkou. Bábovku alebo misu s cestom vložíme do mikrovlnky ktorá by mala mať výkon aspoň 750W a necháme ju zapnutú na 8 - 10 minút. Po vypnutí mikrovlnky necháme knedlu ešte 2 minútky oddychovať potom vytiahneme a vyklopíme na tanier. Ja ju po vyklopení potriem ešte maslom. Je to bleskovka a chuťovo je vynikajúca. Prajem dobrú chuť. |
Hrnčekové mafiny od Simonky |
Suroviny: - 2 hrnčeky polohrubej múky - 1 hrnček kryštálového cukru - 1/2 prášku do pečiva - štipka soli - 1/2 hrnčeku oleja - 1 vajce - 1 hrnček mlieka |
Postup: Všetky ingrediencie zmiešame dohromady , do cesta môžme pridať kúsky čokolády, ovocie, čo komu chutí a týmto cestom naplníme do polovice cukrárenské košíčky , alebo plech na mafiny. Pečieme cca 15 min., závisí od teploty rúry. Z tohoto množstva je zhruba 16 mafín. Kedže je to mňamka mňamková ja robím aj z troch dávok. Prajem dobrú chuť. Všetky ingrediencie zmiešame dohromady , do cesta môžme pridať kúsky čokolády, ovocie, čo komu chutí a týmto cestom naplníme do polovice cukrárenské košíčky , alebo plech na mafiny. Pečieme cca 15 min., závisí od teploty rúry. Z tohoto množstva je zhruba 16 mafín. Kedže je to mňamka mňamková ja robím aj z troch dávok. Prajem dobrú chuť. |
Komentáre
Prehľad komentárov
第一借錢網
https://168cash.com.tw/adv/area
【揚歌-教學麥克風直營店】官方線上購物網站─JM-180B有線麥克風擴音器│無線麥克風擴音器│揚歌小蜜蜂│專營教學麥克風及教學擴音器
(Keithaperb, 29. 10. 2019 14:00)
【揚歌-教學麥克風直營店】官方線上購物網站─JM-180B有線麥克風擴音器│無線麥克風擴音器│揚歌小蜜蜂│專營教學麥克風及教學擴音器
https://mic-shop.com/
Russian Army Goods - low prices for !!!
(StevenOvems, 29. 10. 2019 11:51)https://russian-army-goods.com/suits/summer-clothes/suit-camouflage-izlom
【揚歌-教學麥克風直營店】官方線上購物網站─JM-180B有線麥克風擴音器│無線麥克風擴音器│揚歌小蜜蜂│專營教學麥克風及教學擴音器
(Michaelutibe, 28. 10. 2019 9:40)
【揚歌-教學麥克風直營店】官方線上購物網站─JM-180B有線麥克風擴音器│無線麥克風擴音器│揚歌小蜜蜂│專營教學麥克風及教學擴音器
https://mic-shop.com/
New,s 2019 -2020
(Cecilagini, 26. 10. 2019 3:57)According to your wishes, I make the best jewelry with hand engraving https://www.giftformotivation.com you can engrave various names, dates or symbols. I offer jewelry with different themes for guitarists, travelers, florists, etc.
Russian Army Goods - low prices for !!!
(StevenOvems, 25. 10. 2019 12:13)https://russian-army-goods.com/suits/gorka-suits/suit-gorka-3
【揚歌-教學麥克風直營店】官方線上購物網站─JM-180B有線麥克風擴音器│無線麥克風擴音器│揚歌小蜜蜂│專營教學麥克風及教學擴音器
(Ronnieshoor, 25. 10. 2019 8:14)
【揚歌-教學麥克風直營店】官方線上購物網站─JM-180B有線麥克風擴音器│無線麥克風擴音器│揚歌小蜜蜂│專營教學麥克風及教學擴音器
https://mic-shop.com/
Очень хороший сайт
(Arkadiydam, 23. 10. 2019 20:48)
https://zaxvatu.net/1-tekhnologii/riukzak-klifit-pomogaet-nichego-ne-zabyvat
https://zaxvatu.net/world/aston-villa-training-and-a-drinking-fountain
https://zaxvatu.net/kultura/film-ukrainskogo-rezhissera-otkazyvaiutsia-pokazyvat-na-rodine
https://zaxvatu.net/zhizn/kak-vybrat-uvlazhnitel-vozdukha-i-oblegchit-sebe-zhizn
https://zaxvatu.net/turizm/prokatitsia-po-londonu-na-tanke
https://zaxvatu.net/zdorove/pokupaite-pulsometr-trenazher-massazher-v-kieve-v-internet-magazine-doktor-diag
https://zaxvatu.net/avto/nastupila-ochered-dlia-krossovera-porsche-macan-stat-gibridom
https://zaxvatu.net/1-lenta/v-barselone-otkrylsia-sobachii-pliazh
https://zaxvatu.net/zhizn/sikkh-iz-kanady-oshibochno-priniat-za-terrorista
https://zaxvatu.net/krasota/krasivye-modnye-kupalniki-2015-foto-i-sovety
https://zaxvatu.net/krasota/besplatnyi-sposob-pokhudet-bystro-i-legko
https://zaxvatu.net/kino/laru-kroft-peresnimut
https://zaxvatu.net/krasota/amerikanka-sbrosila-400-kilogramm
https://zaxvatu.net/2-lenta/potrebnost-naryazhatsya-gid-po-peterburgu-dlya-moskvichej
https://zaxvatu.net/krasota/muzhskoi-aromat-s-bantikom
Entertainment
(JasonexCer, 23. 10. 2019 19:47)Do you purchase your games https://gamerroom.us/ pre-owned? After that you are a total scrooge as well as the scum of the gaming market. You're even worse than any kind of pirate cruising the high seas of warez. Or at the very least, that's what authors want us to think. Whether you deserve to sell the items you have acquired is irrelevant: the sale of used video games is harming the video games industry.
娛樂城介紹
(Leonelmopsy, 23. 10. 2019 9:51)
娛樂城介紹
https://forum.tw-sportslottery.com/thread-119-1-1.html
Support please.
(Roseinhip, 23. 10. 2019 8:59)
Please support, like. Thanks!
https://www.youtube.com/channel/UCpH35BoLCRuLmpIverYcw8A
https://www.youtube.com/watch?v=xQIZ68Mef8s
https://www.youtube.com/watch?v=IEWKqavaY74&t=1s
Flights, hotels, train tickets, buses, excursions, tours, car rental
(AndrewGlomb, 23. 10. 2019 7:01)
Railway tickets, flights, hotels and tours.
Find the best option for flying to anywhere in the world.
Hotel reservation online. Huge selection of hotels around the world, convenient search, taking into account all wishes, hotel reviews. Book hotels, hostels, apartments. Hotel reservation online. Choosing a hotel is the second key parameter after buying tickets. To book a hotel for your vacation, use our tips.
Bus tickets in 5 minutes. Choose and buy online!
Car rental!
Excursions tours with ratings, reviews and photos.
Step-by-step instructions and tips.
https://t.co/vH8jeO9ZqT
Tourism, hotels, booking
(Jamespiz, 22. 10. 2019 21:09)
The best way to book a hotel, rent an apartment, a house - in any country in the world. Free cancellation of reservation.
https://t.co/UPVbHZcLlQ
Какой отличный сайт
(Antondam, 22. 10. 2019 17:08)
https://zaxvatu.net/2-zdorove/kak-predupredit-prostudu-v-domashnikh-usloviyakh
https://zaxvatu.net/arkhiv/dva-interesnykh-proekta-ot-marvel
https://zaxvatu.net/2-lenta/samyj-vliyatelnyj-chelovek-v-mire-po-versii-vanity-fair
https://zaxvatu.net/1-dom/vybor-divana-pod-svoi-interer
https://zaxvatu.net/internet/google-razrabotal-messendzher-obladaiushchii-iskusstvennym-intellektom
https://zaxvatu.net/zhizn/kak-prigotovit-konservy-rybnye-prostye-i-vkusnye
https://zaxvatu.net/1-lenta/pitctcy-kotorye-pokorili-mir
https://zaxvatu.net/nedvizhimost/gde-v-podmoskove-samaia-deshevaia-arenda-nedvizhimosti
https://zaxvatu.net/zhizn/germaniia-priobretaet-131-bronemashinu-boxer
https://zaxvatu.net/stroika/preimushchestva-profilnykh-trub-v-stroitelstve
https://zaxvatu.net/1-arkhiv/konkurs-ot-mts-dlia-molodezhi
https://zaxvatu.net/krasota/pokhudeniiu-meshaet-grafik-raboty-po-smenam
https://zaxvatu.net/krasota/kak-vybrat-aromat-na-svadbu
https://zaxvatu.net/1-krasota/v-chem-preimushchestva-kitajskoj-kosmetiki-v-rossii
https://zaxvatu.net/klipy/klip-sergei-ashikhmin-stoiat-smotret-onlain
Bithereum for FREE and MUCH
(Dennshono, 22. 10. 2019 15:20)
Hello!
I find the site where you can earn many ETHEREUM coins!
It all easy! More about it you can read here: https://yourownfreenow.blogspot.com/
Its not joke, no spam, no lie, guyes. Just take a look with yourownfreenow eyes and start to act.
the bonus: https://cryptbrowser.blogspot.com/
This browser is minihng BitCoins!!! While you serf as usually!
Joanna Bird chose Sjostad Corps
(joannab, 21. 10. 2019 11:03)
Hi, my name is Joanna!
I`m a professional writer and I`m going to change your lifes onсe and for all
Writing has been my passion since early childhood and now I can`t imagine my life without it.
Most of my works were sold throughout Canada, USA, Old England and even Australia. Also I`m working with services that help people to save their nerves.
People ask me "Mr, Joanna Bird, I need your professional help" and I always accept the request, `cause I know, that only I can save their time!
Professional Academic Writer - Joanna Bird - https://sjostad.info/ - Sjostad Band
Do you know the best way to fix this?:-/
(Aaronver, 21. 10. 2019 7:48)
I've discovered a lot of useful information on your site this page in particular. Thanks for sharing.
https://cansomeonewritemyessayforme166.blogspot.com
https://writemyessayforme958.blogspot.com
https://essaycreativewriting483.blogspot.com
https://essayforcollegeapplication663.blogspot.com
https://writeadmissionessay720.blogspot.com
https://reflectiveessayonwriting344.blogspot.com
https://christmasletterwritingpaper724.blogspot.com
https://howtowriteaexcellentessay438.blogspot.com
https://writeyouressayonline512.blogspot.com
https://sampleessaywritingtopics168.blogspot.com
https://bostonuniversitycollegeessay.blogspot.com
https://writeresearchpapers61.blogspot.com
https://writingpapersincollege274.blogspot.com
https://easywaystowriteanessay390.blogspot.com
https://howtowritecollegepapers725.blogspot.com
https://collegeessayguidelines172.blogspot.com
https://howtowritespeechessay81.blogspot.com
https://listofcollegeessayprompts64.blogspot.com
https://howtowriteareportpaper684.blogspot.com
https://stepstoessaywriting359.blogspot.com
https://snowmanwritingpaper669.blogspot.com
https://helpessay880.blogspot.com
https://successfulcollegeessay155.blogspot.com
https://howwriteanessayinenglish339.blogspot.com
https://improvingessaywriting918.blogspot.com
https://njhsessayhelp729.blogspot.com
https://freelanceessaywriter334.blogspot.com
https://whattowriteonacollegeessay366.blogspot.com
https://writingaproblemsolutionessay715.blogspot.com
https://essaywritersaustralia320.blogspot.com
https://effectiveessaywriting317.blogspot.com
https://howtobeagoodwriteressay814.blogspot.com
https://topratedessaywritingservice622.blogspot.com
https://topessaywritingwebsites670.blogspot.com
https://writingareflectiveessay670.blogspot.com
https://horsewritingpaper235.blogspot.com
https://howihelpmymotheressay221.blogspot.com
https://helpwithcollegeessaywriting31.blogspot.com
https://collegepaperwriting528.blogspot.com
https://essayaboutmyselfforcollege755.blogspot.com
https://teddybearwritingpaper54.blogspot.com
https://templateforessaywriting697.blogspot.com
https://transfercollegeessay621.blogspot.com
https://howtowritethecollegeessay609.blogspot.com
https://howtowritea5paragraphessay348.blogspot.com
https://schoolapplicationessay851.blogspot.com
https://essaywriting271.blogspot.com
https://freedomwriteressay111.blogspot.com
https://happinessessaywriting30.blogspot.com
https://howtowriteacriticismpaper549.blogspot.com
Russian Army Goods - low prices for !!!
(StevenOvems, 21. 10. 2019 7:47)https://russian-army-goods.com/suits/gorka-suits/suit-gorka-stalker-ver2018
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100
第一借錢網
(DannyJalse, 31. 10. 2019 7:11)