Choď na obsah Choď na menu
 


   Trhance 

  Suroviny :

-          zemiaky 2,5 – 3 kg

-          hladká múka

-          soľ

-          mlieko

-          údená slanina

-          cibuľa

-          2 - 3 kocky (á 125 g) bryndza

-          1 ks bambino  - tavený syr v črievku

-          1/2 kocky (125g) masla

Postup prípravy :

Očistené zemiaky nakrájame na cca 1 cm hrubé plátky a necháme variť. Medzitým si z hladkej múky a mlieka pripravíme cesto ktoré vyvaľkáme na tenko. Uvarené zemiaky vyberieme z vody do misy. Na zemiaky dáme bryndzu, syr a maslo a  zakryjeme utierkou. Vodu v ktorej sa varili zemiaky nevylejeme, prípadne dolejeme ešte vodu a necháme znovu zovrieť. Do nej z pripraveného cesta ručne trháme trhance cca  3 x 3 cm. Po uvarení ich precedíme a dáme do misy k zemiakom, ku ktorým pridáme ešte upraženú slaninku s cibuľkou  a celé to premiešame. Atmosféru  jedenia ľudového pokrmu nabudí jedenie z jednej misy viacerými hladošmi. No a ak je misa a lyžičky drevené, tak je konečná a nepokazí to ani  krabičkové mlieko na zapitie.

 

Medovníčky od Helenky - Medulienka 
Suroviny na 1 dávku :
-          40 dkg hladkej múky
-          14 dkg práškový cukor
-          6 dkg smetol (palmarín)
-          2 ks vajíčka
-          2 lyžice medu
-          1 malá lyžička sódy bicarbóny
-          1/2 bal. medovníkového korenia

Postup prípravy :

Cesto spracovať, potom zabaliť do celofánu a nechať stáť 1-2 dni (nie v chlade). Rozvalkať, vykrájané perníčky potrieť celým vajíčkom a upiecť v dobre vyhriatej rúre.
Doporučujem robiť min.  z  2 - 3 dávok.
Obrázok

 

GULYÁS FELOL PÉTER ÚR :)

Suroviny:

hovädzie mäso – nožina (kližka, močing), popr. z krku ak sa nezoženie kližka
zemiaky
zelená paprika
paradajky
cibuľa
cesnak
bravčová masť
hovädzí vývar
mletá červenej papriky sladká                                                                                            mletá červenej papriky štiplavá

Postup :
 
Budem popisovať môj postup varenie gulášu s približným množstvom surovín, ktorý varím do 16 litrového kotlíka. Pripravím si mäso- kližku beriem tak 3,5 kg. Toto množstvo ide dole, keď ju pripravujem a tie najväčšie žilky, blany a masnotu odkrajujem Mäso nakrájam na primerané,  nie moc malé kocky. Pri čistení mäsa nemusíme byť príliš dôkladní, za dlhé hodiny varenia sa v guláši všeličo stratí. Ak nezoženieme močing (známy tiež ako kližka alebo glejovka), dá sa použiť aj krk alebo balené "hovädzie na guláš". Väčšina ľudí kombinuje do kotlíkového guláša hovädzie z bravčovým, podľa mňa je to rúhanie sa voči najvyššiemu :-). Pripravím si zeleninu, nakrájam cibuľu – ja nedodržujem pomer 1:1 mäso ku cibuli, tú dávam tak cca 1 -1,2 kg –„ bo moju ňekdy pali zaha, když je tam te cibule do c.pa “ .  Ďalej čerstvú papriku, používam červenú mäsitú tak 4 ks a ak je tak tú malu tenkú svetlo zelenú štiplavú tak 2 ks – umyjem ich vykostím, zbavím jadierok a nakrájam na malinké kocky. Paradajky cca 5 ks , „ no ni ňake c.pate male “, narežem kožku na kríž a zalejem ich horúcou vodou v hrnci. „ To proto, že potom se kožka fajnovo stahuje, co, nedoporučuji robit chlopum, bo gulašek pak dovaři stara, bo ňaky brigoš “. Paradajky tiež odblaniť, zbaviť jadierok, nasekať na drobno a do misky priliať aj vodu z rajčin  zbavenú jadierok a „ jinych c.povin  z futra rajčiny “. Cesnak tak 4-5 mesiačikov nakrájam na tenké plátky. Medzitým si pripravím do 5 l hrnca hovädzí vývar do „ kereho mrsknu 3 ks hovězí bujonek a po jednym zeleninovem a kikiriki bojonek. Nelíby se Ti to – nevadi – je to dobre. No a to nejduležitejší - připrava těkute ingrediencie – otevrění lahvinek 0,7 l bileho a rudeho vinného moku od nejakeho dobreho synka z vinohradem orientovanym na jih. No ne ať to je ňaky stenolez, ňi Ostravsky kahan tam necpy, bo Ti to mäso uteče s kotla. Ták a dem na to.“
    Do kotlíka dáme masť, tak aby sa cibuľa neopalovala, ale kúpala a upražíme ju do sklovita, ako my športovci vravíme, do zlata. Ja používam ďalej fintu, ako pri cesnačke a pridávam základné koreniny do mäkkej cibule a to sladkú červenú papriku, no nie moc aby nebol horký, čierne korenie mleté,  čierne korenie – nové tak cca 10 -12 ks  a možno to prisypať zmeskou  gulašového korenia, alebo hungar gulaš. „ No jen tak do pul sačku, bo to pak už neuhlidaš “. No a toto pekne nechám prejsť varom za miešania s cibuľkou, ktorú taktiež predtým neustále miešam, „ bo připalena v kotlu vypada docela blbě“. Do tejto spenenej zmesky korenia s cibuľou „ vybulime z misy maso, kere posypeme solu a intenzivně michame pokuď nepusti šťavu a nestratí farbu  bratra z vychodu - červenou. Jak už masko plove ve vlastní šťavě a je už vice bile, jako červene tak tam šupnu dvojku 2-3-dcl bileho fajneho vinka a taky pošlu plavat připraveny česnek do kotla “. Vinko sa dáva ako pomocník na zmäknutie mäsa. Toto nechám za kontrolovaného miešania vrieť tak 10 -15 minút a medzitým skúšam kvalitu ingrediencie – biele víno. Keď sa po chvíli časť odparí, tak pridám dvojku červeného vínka. Kontroluju var michanim a znovu koštuju kvalitu ingrediencie – červene víno. „ Jak už se mi zda, že bych si i sed a moja nese kafe jako zamynku pro koštofku z kotla, v kerym je vic vina jak šťavy – tak použiju vyvar z bujonku a cca 1,5 litrem to řiznu, přivedu do varu a zakryju “. Po 20 min pridávam do kotlíka čerstvú papriku a paradajky. Teraz už len „ kontroluju kolik tekutin se z kotlu vyvařilo, micham občas, koštuju jestli je maso už měkčí, podlivam zbylym vyvarem a když mě z koštovky pali tlama, tak ji temperuju fajnym bilym a červenym vinkom, co je vlastne druhy pozitivny moment teto ingrediencie. Když už citim, že masu chybi tak 10-20 min do Šangrilá a už bude měkoučké , tak se pohraju se štiplavou simultánne palivou rudou paprikou “. Keď je mäsko fajné, tak pridám zemiaky a v polovici ich varenia pridám majoránku, ale zasa s rozumom, „ ať to všechno nezdupu". Zemiaky dám tak v  množtve 1,5:1  k mäsu, cca na 3 kg masa  5 kg zemiakov. " Po vybuleni brambor do kotle doliju vodu, pokuď neni už vyvar, bo banda take gulaše jak vaři ten c.p v reklame na pivo kere se píše podle synkú Kelťanu,  to banda nemusi “.
 
PS:  Dobrú chuť   ......   keď som býval v Ostrave, tak v slovách s bodkou patrilo tvrdé „y“ 

  

Cesnačka
Suroviny :
 
-          masť
-         korenie – čierne, celé nové, sladká a pálivá paprika, vegeta, kari,  chilies, diabolská zmes, atď.
-          cesnak
-          bujón hovädzí, slepačí
-          soľ
-          zemiaky
-          chlieb
-          šunková saláma
-          vajička
-          majoránka
Postup :
 
Do roztopenej masti pridám všehochuť korenia čo máme doma - čierne, celé nové, papriku sladkú aj štiplavú, vegetu, kari, chilies,  diabolskú zmes, atď. – samozrejme všetko s mierou, aby sa žiadna s chutí  nestala dominantnou. Za miešania necháme koreniny speniť, tak aby sa nám nespálili. Do toho pridáme napučený cesnak. Do 5 l hrnca dávam tak 3-4 napučené hlávky cesnaku. Tento za stáleho miešania nechám prepražiť s koreninami tak aby neprihorel cca 5. min.  Potom zalejem vodou, konečným množstvom ktoré chcem mať v polievke. Nechám zovrieť a medzitým si pripravím zemiaky. Do vriacej vody pridám soľ a bujón hovädzí 2 ks, slepačí 1 ks. Po prevretí pridám zemiaky a po ich uvarení dochutím (soľ), či zriedim podľa potreby. Bratři z Moravy ešte cesnečku dopĺňajú na kocky nakrájaným v rúre opraženým chlebom, pridaním na rezance nakrájanej - opraženej šunkovej salámy a do vriacej polievky na tanieri - pridaním celého surového vajíčka. Toto celé sa ešte posype majoránkou a pomieša.
Reálne sa u nás dostaneme nanajvýš tak k opraženému chlebu, niekedy ani to nie, záleží od toho koľko zemiakov si načistím. Na druhý deň  je chuť lepšia ako v deň uvarenia, len je treba postrážiť množstvo pridaného korenia.
 
 
Liptovský zemiakový chlieb

Suroviny  :  

-       1 ½  kg výberovej hladkej múky

-           2 kávové zarovnané lyžičky soli

-           1 kávová lyžička rasce (kmínu) celého

-           8 – 8,5 dcl vody (teplej)

-           kocka droždia – 42 g

-           40 dkg uvarených zemiakov nakrájaných na malé kocky

Postup :

Múku, soľ, rascu, pretlačené (nakrájané) zemiaky, dať do misy. Z droždia a trošky vody vopred urobený kvások vliať k ostatným surovinám a vypracovať vláčne cesto. Nesmie byť ani husté, ani riedke. Necháme kysnúť ½ hod, po ½ hod cesto vyklopiť na pomúčenú dosku a 3 x po ½ hod prekladať ako lístkové cesto. Pri prekladaní začať cesto tvarovať do tvaru bochníka chleba. Na štvrtý krát cesto dať na  plech s papierom na pečenie. Do vrchu bochníka spraviť  špičkami prstov tri jamky a dať do dobre vyhriatej rúry na 250 stupňov celzia na 15 min. Po 15 minútach (vrch bochníka musí byť do hneda) zakryť vrch alobalom a dopekať ¾ hod na 130 stupňov (musí sa kontrolovať). Po ¾ hod potrieme vrch bochníka slanou vodou a dopekáme 15 min  bez alobalu. Prajem úspešné pečenie a najlepší je potom so šmalcom (bravčovou masťou), na to cibuľka a orosená dvanástka. Dobrú chuť.

Obrázok

 

Olejová bábovka

Suroviny 

 -          20 dkg práškováho cukru

-          5  ks žltka

 -          5  lyžíc letnej vody

-          1 dcl (1,5 dcl) oleja

 -           25 dkg polohrubej múky

-           1/2 prášku do pečiva

 -           sneh z 5 ks bielkov

Postup :

Cukor a žĺtka vymiešame , pridáme letnú vodu a olej.  Ďalej pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh.  Bábovkovú formu vymažeme a vysypeme múkou.  Vlejeme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre na 140 ° C  cca 35 min.

Obrázok

 

Smotanovo – fazuľový guláš od Szaniszló úr
Suroviny :    
-          na 25 l gulášu
-          údené koleno 3 - 4 x
-          údenina
-          domáca klobása
-          fazuľa suchá 2 l
-          hlávka cesnaku
-          masox 3x
-          bobkový list 6ks
-          zemiaky 3 kg
-          sóda bikarbóna ½ lyžičky
-          soľ
-          čierne korenie
-          mlieko 7 l
-          hladká extra špeciál 11 lyžíc
-          smotana na šľahanie 1,5 l
-          ocot 4 – 5 lyžíc
Postup :

Údené kolená narežeme a  na 4-5 hodín dáme do vody odsoliť. Fazuľu tiež namočíme. Do kotlíka dáme vodu a kolená,  2-3 masoxy, popučenú celú hlávku cesnaku a bobkový list. Varíme 1 – 1,5 hod bez fazule. Potom pridáme fazuľu a 1,5 lyžičky sóda bikarbóny. Keď sa dovára fazuľa, tak pridáme nadrobno nakrájané zemiaky. Soľ a mleté čierne korenie pridávame až keď sú uvarené zemiaky. K vareniu pred soľou môžeme pridať nakrájané údené mäso, domácu klobásu. Mlieko 1 l zmiešame s 10 -11 lyžicami hladkej múky. Do gulášu vlejeme 6 l mlieka a keď sa prevarí, tak cez sitko pridáme mlieko s múkou.. Potom ešte pridáme 1,5 l smotany na šľahanie , povaríme cca 5 min a pridáme podľa chuti 4 – 5 lyžíc octu.

Obrázok

 

Liptovské bryndzové halušky
Suroviny :
-          zemiaky 1,5 – 2 kg
-          hladká múka
-          hrubá múka
-          soľ
-          údený bôčik, alebo údená slanina
-          3 kocky (3x125 g) bryndza
-          1 ks bambino - tavený syr v črievku
-          1 kocka (125g) masla
-          zakysanka alebo acidko, alebo kyslá smotana
Postup prípravy :
Zemiaky nastrúhame na strúhadle – ručne, osolíme. Pridáme hladkú múku – na stiahnutie zemiakovej vody . Ďalej pridávame hrubú muku a miešame za pridávanie múky, až do vypracovania cesta. Nesmie byť moc tvrdé (ako na rezance) ani moc riedke – rozváralo by sa vo vode. Keď máme cesto , tak do pripraveného hrnca z vriacou vodou hodíme 2 -3 halušky a zistíme či sa nerozvárajú, ak áno pridáme do cesta múku. Hrniec z vodou nemusí byť veľký – radšej menší 2 -3 l a halušky odvárame na viac krát. Rýchlejšie sa uvaria – vyplávajú hore, zoberieme ich a do tej istej vody hádžeme ďalšie. Pokiaľ by sa robili halušky cez sitko na halušky – cesto treba redšie – ale nie moc. Odvarené a sitkom, či varechou vytiahnuté halušky dávame do misy a priebežne pridávame bryndzu, syr a maslo. Misu zakrývame utierkou na riad. Po odvarení všetkých halušiek pridáme zvyšok bryndze, masla a syru a premiešame. Ochutnáme, či po premiešaní nie je treba soľ.
Pred odváraním halušiek máme pripravený bôčik, či slaninu upraženú, ktorú pred naložením na tanier prihrejeme. Dobrý je údený bôčik - prerastený – treba ho nakrájať trochu väčšie kúsky – spečie sa a nepripražiť až príliš moc. Ak nie je k mání, tak klasika – slanina. Halušky naložíme na tanier a do stredu halušiek nalejeme buď acidko, zakysanku, alebo kyslú smotanu. Najlepšie je snáď acidko – halušky zjemňuje a lepšie sa trávia, nie sú až tak sýte – na oko. A posledný klinec diela je umiestnenie bôčiku či slaniny do stredu acidka – podľa chuti konzumenta. Zapíjame podľa chuti mliečnymi výrobkami. Coca – cola a pomarančový džús sú na zapíjanie nevhodné, no na druhej strane zas zrýchľujú krok a prispievajú k očiste organizmu. No ak je očista moc rýchla, tak celé naše snaženie a varenie vyšlo veľmi rýchlo na zmar.

Obrázok

 

Jablkový koláč z lístkového cesta

Suroviny:

- 1 lístkové cesto

- 1 balenie okrúhlych piškot

- 1 kg jabĺk

- 100g kryštálového cukru

- 1 vanilkový cukor

- 1 lyžička mletej škorice

- 1 liter mlieka

- 2 pudingy podla chuti

Postup:

Lístkové cesto rozdelíme na polovice, vyvalkáme poukladáme naň okrúhle piškóty, na piškóty navrstvíme postrúhané jablka, posypeme cukrom a škoricou a na to vylejeme puding horúci uvarený z 1 litra mlieka , 2 pudingou a 4 lyžíc kryštálového cukru.Celé to prikryjeme druhou polovicou cesta a dáme piesť na 200stupńov do ružova.
Dekuji moc tím končí tvá máňa papa a pekný den. 

 

Žĺtkové rezy

Suroviny:

- 30 dkg polohrubej múky

- 30 dkg kryštálový cukor

- 10 dkg mletých orechov

- 1 prášok do pečiva

- 2 dcl vody

- 1 dcl oleja

- 4 vajcia

Postup:

Z bielkov a cukru ušlaháme tuhý sneh.Postupne pridávame múku s práškom do pečiva, orechy, olej a vodu.Všetko premiešame a vylejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech.Dáme upiesť a na teplý koláč rozotrieme polevu .

Poleva:

- 4 žĺtka

- 20 dkg práškového cukru.

Na hotový koláč môžme postrúhať čokoládu , alebo nakrájaný ozdobíme kopčekom sĺahačky.

 

Knedla v mikrovlnke 

Suroviny:

-  1 a 1/2 rožku

-  1 a 1/2 štvrťlitrového hrnčeku hrubej múky

-  2 žĺtka

-  1/2 prášku do pečiva, trochu soli

-  1 a 1/2 štvrťlitrového hrnčeka mlieka

-   2 vyšlahané bielky

Postup:

Všetky potrebné prísady zmiešame, nakoniec z ľahka primiešame sneh  a týmto cestom naplníme misu alebo bábovku z Janského skla, ktorú vymažeme maslom a vysypeme múkou. Bábovku alebo misu s cestom vložíme do mikrovlnky ktorá by mala mať výkon aspoň 750W a necháme ju zapnutú na 8 - 10 minút. Po vypnutí mikrovlnky necháme knedlu ešte 2 minútky oddychovať potom vytiahneme a vyklopíme na tanier. Ja ju po vyklopení potriem ešte maslom. Je to bleskovka a chuťovo je vynikajúca. Prajem dobrú chuť.

 

 Hrnčekové mafiny od Simonky

Suroviny:

-  2 hrnčeky polohrubej múky

-  1 hrnček kryštálového cukru

-  1/2 prášku do pečiva

-  štipka soli

-  1/2 hrnčeku oleja

-  1 vajce

-  1 hrnček mlieka

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame dohromady , do cesta môžme pridať kúsky čokolády, ovocie, čo komu chutí a týmto cestom naplníme  do polovice cukrárenské košíčky , alebo plech na mafiny. Pečieme cca 15 min., závisí od teploty rúry. Z tohoto množstva je zhruba 16 mafín. Kedže je to mňamka mňamková ja robím aj z troch dávok. Prajem dobrú chuť.

Všetky ingrediencie zmiešame dohromady , do cesta môžme pridať kúsky čokolády, ovocie, čo komu chutí a týmto cestom naplníme  do polovice cukrárenské košíčky , alebo plech na mafiny. Pečieme cca 15 min., závisí od teploty rúry. Z tohoto množstva je zhruba 16 mafín. Kedže je to mňamka mňamková ja robím aj z troch dávok. Prajem dobrú chuť.

Obrázok

 
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

read review

(JamesVef, 28. 10. 2020 15:47)

https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0

good resource

(EdgarHal, 28. 10. 2020 15:28)

site here https://www.affiliate-programs.biz/native-ads-network-adnow/

flawless resource

(EdgarHal, 28. 10. 2020 15:02)

find this https://www.affiliate-programs.biz/pay-per-download-marketing/

weblink

(JamesVef, 28. 10. 2020 14:47)

https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0

good site

(EdgarHal, 28. 10. 2020 14:35)

webpage https://www.affiliate-programs.biz/adult-traffic-monetization/

first-rate web site

(EdgarHal, 28. 10. 2020 14:08)

click here now https://www.affiliate-programs.biz/blacklists-or-whitelists/

pop over to these guys

(JamesVef, 28. 10. 2020 13:48)

https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0

quality site

(EdgarHal, 28. 10. 2020 13:42)

my response https://www.affiliate-programs.biz/bitterstrawberry-affiliate-network/

good news website

(EdgarHal, 28. 10. 2020 13:15)

my explanation https://www.affiliate-programs.biz/smartlink-affiliate-program-adverten/

more info here

(JamesVef, 28. 10. 2020 12:49)

https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0

best website

(EdgarHal, 28. 10. 2020 12:48)

i was reading this https://www.affiliate-programs.biz/hyip-affiliate-marketing/

flawless web site

(EdgarHal, 28. 10. 2020 12:22)

additional hints https://www.affiliate-programs.biz/pharmacy-affiliate-program-onlinepaymaster-cbd-and-hemp-oil-products/

good site

(EdgarHal, 28. 10. 2020 11:55)

company website https://www.affiliate-programs.biz/how-to-earn-money-on-movie-and-gaming-sites/

check it out

(JamesVef, 28. 10. 2020 11:51)

https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0

good resource

(EdgarHal, 28. 10. 2020 11:28)

go https://www.affiliate-programs.biz/the-best-cryptocurrency-affiliate-network-biggico/

first web site

(EdgarHal, 28. 10. 2020 11:02)

Visit Your URL https://www.affiliate-programs.biz/online-pharmacy-affiliate-program-terapharm-review/

i thought about this

(JamesVef, 28. 10. 2020 10:54)

https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0

sample web site

(EdgarHal, 28. 10. 2020 10:34)

you could try this out https://www.affiliate-programs.biz/how-to-get-google-adsense-approved-in-2020/

first class site

(EdgarHal, 28. 10. 2020 10:07)

Homepage https://www.affiliate-programs.biz/touristic-cpa-offers/

navigate to these guys

(JamesVef, 28. 10. 2020 9:56)

https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5226453.0


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

následující »