Trhance |
Suroviny : - zemiaky 2,5 – 3 kg - hladká múka - soľ - mlieko - údená slanina - cibuľa - 2 - 3 kocky (á 125 g) bryndza - 1 ks bambino - tavený syr v črievku - 1/2 kocky (125g) masla |
Postup prípravy : Očistené zemiaky nakrájame na cca 1 cm hrubé plátky a necháme variť. Medzitým si z hladkej múky a mlieka pripravíme cesto ktoré vyvaľkáme na tenko. Uvarené zemiaky vyberieme z vody do misy. Na zemiaky dáme bryndzu, syr a maslo a zakryjeme utierkou. Vodu v ktorej sa varili zemiaky nevylejeme, prípadne dolejeme ešte vodu a necháme znovu zovrieť. Do nej z pripraveného cesta ručne trháme trhance cca 3 x 3 cm. Po uvarení ich precedíme a dáme do misy k zemiakom, ku ktorým pridáme ešte upraženú slaninku s cibuľkou a celé to premiešame. Atmosféru jedenia ľudového pokrmu nabudí jedenie z jednej misy viacerými hladošmi. No a ak je misa a lyžičky drevené, tak je konečná a nepokazí to ani krabičkové mlieko na zapitie. |
Medovníčky od Helenky - Medulienka |
Suroviny na 1 dávku :
- 40 dkg hladkej múky
- 14 dkg práškový cukor
- 6 dkg smetol (palmarín)
- 2 ks vajíčka
- 2 lyžice medu
- 1 malá lyžička sódy bicarbóny
- 1/2 bal. medovníkového korenia
|
Postup prípravy : Cesto spracovať, potom zabaliť do celofánu a nechať stáť 1-2 dni (nie v chlade). Rozvalkať, vykrájané perníčky potrieť celým vajíčkom a upiecť v dobre vyhriatej rúre.
Doporučujem robiť min. z 2 - 3 dávok.
|
GULYÁS FELOL PÉTER ÚR :) |
Suroviny: hovädzie mäso – nožina (kližka, močing), popr. z krku ak sa nezoženie kližka |
Postup :
Budem popisovať môj postup varenie gulášu s približným množstvom surovín, ktorý varím do 16 litrového kotlíka. Pripravím si mäso- kližku beriem tak 3,5 kg. Toto množstvo ide dole, keď ju pripravujem a tie najväčšie žilky, blany a masnotu odkrajujem Mäso nakrájam na primerané, nie moc malé kocky. Pri čistení mäsa nemusíme byť príliš dôkladní, za dlhé hodiny varenia sa v guláši všeličo stratí. Ak nezoženieme močing (známy tiež ako kližka alebo glejovka), dá sa použiť aj krk alebo balené "hovädzie na guláš". Väčšina ľudí kombinuje do kotlíkového guláša hovädzie z bravčovým, podľa mňa je to rúhanie sa voči najvyššiemu :-). Pripravím si zeleninu, nakrájam cibuľu – ja nedodržujem pomer 1:1 mäso ku cibuli, tú dávam tak cca 1 -1,2 kg –„ bo moju ňekdy pali zaha, když je tam te cibule do c.pa “ . Ďalej čerstvú papriku, používam červenú mäsitú tak 4 ks a ak je tak tú malu tenkú svetlo zelenú štiplavú tak 2 ks – umyjem ich vykostím, zbavím jadierok a nakrájam na malinké kocky. Paradajky cca 5 ks , „ no ni ňake c.pate male “, narežem kožku na kríž a zalejem ich horúcou vodou v hrnci. „ To proto, že potom se kožka fajnovo stahuje, co, nedoporučuji robit chlopum, bo gulašek pak dovaři stara, bo ňaky brigoš “. Paradajky tiež odblaniť, zbaviť jadierok, nasekať na drobno a do misky priliať aj vodu z rajčin zbavenú jadierok a „ jinych c.povin z futra rajčiny “. Cesnak tak 4-5 mesiačikov nakrájam na tenké plátky. Medzitým si pripravím do 5 l hrnca hovädzí vývar do „ kereho mrsknu 3 ks hovězí bujonek a po jednym zeleninovem a kikiriki bojonek. Nelíby se Ti to – nevadi – je to dobre. No a to nejduležitejší - připrava těkute ingrediencie – otevrění lahvinek 0,7 l bileho a rudeho vinného moku od nejakeho dobreho synka z vinohradem orientovanym na jih. No ne ať to je ňaky stenolez, ňi Ostravsky kahan tam necpy, bo Ti to mäso uteče s kotla. Ták a dem na to.“
Do kotlíka dáme masť, tak aby sa cibuľa neopalovala, ale kúpala a upražíme ju do sklovita, ako my športovci vravíme, do zlata. Ja používam ďalej fintu, ako pri cesnačke a pridávam základné koreniny do mäkkej cibule a to sladkú červenú papriku, no nie moc aby nebol horký, čierne korenie mleté, čierne korenie – nové tak cca 10 -12 ks a možno to prisypať zmeskou gulašového korenia, alebo hungar gulaš. „ No jen tak do pul sačku, bo to pak už neuhlidaš “. No a toto pekne nechám prejsť varom za miešania s cibuľkou, ktorú taktiež predtým neustále miešam, „ bo připalena v kotlu vypada docela blbě“. Do tejto spenenej zmesky korenia s cibuľou „ vybulime z misy maso, kere posypeme solu a intenzivně michame pokuď nepusti šťavu a nestratí farbu bratra z vychodu - červenou. Jak už masko plove ve vlastní šťavě a je už vice bile, jako červene tak tam šupnu dvojku 2-3-dcl bileho fajneho vinka a taky pošlu plavat připraveny česnek do kotla “. Vinko sa dáva ako pomocník na zmäknutie mäsa. Toto nechám za kontrolovaného miešania vrieť tak 10 -15 minút a medzitým skúšam kvalitu ingrediencie – biele víno. Keď sa po chvíli časť odparí, tak pridám dvojku červeného vínka. Kontroluju var michanim a znovu koštuju kvalitu ingrediencie – červene víno. „ Jak už se mi zda, že bych si i sed a moja nese kafe jako zamynku pro koštofku z kotla, v kerym je vic vina jak šťavy – tak použiju vyvar z bujonku a cca 1,5 litrem to řiznu, přivedu do varu a zakryju “. Po 20 min pridávam do kotlíka čerstvú papriku a paradajky. Teraz už len „ kontroluju kolik tekutin se z kotlu vyvařilo, micham občas, koštuju jestli je maso už měkčí, podlivam zbylym vyvarem a když mě z koštovky pali tlama, tak ji temperuju fajnym bilym a červenym vinkom, co je vlastne druhy pozitivny moment teto ingrediencie. Když už citim, že masu chybi tak 10-20 min do Šangrilá a už bude měkoučké , tak se pohraju se štiplavou simultánne palivou rudou paprikou “. Keď je mäsko fajné, tak pridám zemiaky a v polovici ich varenia pridám majoránku, ale zasa s rozumom, „ ať to všechno nezdupu". Zemiaky dám tak v množtve 1,5:1 k mäsu, cca na 3 kg masa 5 kg zemiakov. " Po vybuleni brambor do kotle doliju vodu, pokuď neni už vyvar, bo banda take gulaše jak vaři ten c.p v reklame na pivo kere se píše podle synkú Kelťanu, to banda nemusi “.
PS: Dobrú chuť ...... keď som býval v Ostrave, tak v slovách s bodkou patrilo tvrdé „y“
|
Cesnačka |
Suroviny :
- masť
- korenie – čierne, celé nové, sladká a pálivá paprika, vegeta, kari, chilies, diabolská zmes, atď.
- cesnak
- bujón hovädzí, slepačí
- soľ
- zemiaky
- chlieb
- šunková saláma
- vajička
- majoránka
|
Postup :
Do roztopenej masti pridám všehochuť korenia čo máme doma - čierne, celé nové, papriku sladkú aj štiplavú, vegetu, kari, chilies, diabolskú zmes, atď. – samozrejme všetko s mierou, aby sa žiadna s chutí nestala dominantnou. Za miešania necháme koreniny speniť, tak aby sa nám nespálili. Do toho pridáme napučený cesnak. Do 5 l hrnca dávam tak 3-4 napučené hlávky cesnaku. Tento za stáleho miešania nechám prepražiť s koreninami tak aby neprihorel cca 5. min. Potom zalejem vodou, konečným množstvom ktoré chcem mať v polievke. Nechám zovrieť a medzitým si pripravím zemiaky. Do vriacej vody pridám soľ a bujón hovädzí 2 ks, slepačí 1 ks. Po prevretí pridám zemiaky a po ich uvarení dochutím (soľ), či zriedim podľa potreby. Bratři z Moravy ešte cesnečku dopĺňajú na kocky nakrájaným v rúre opraženým chlebom, pridaním na rezance nakrájanej - opraženej šunkovej salámy a do vriacej polievky na tanieri - pridaním celého surového vajíčka. Toto celé sa ešte posype majoránkou a pomieša.
Reálne sa u nás dostaneme nanajvýš tak k opraženému chlebu, niekedy ani to nie, záleží od toho koľko zemiakov si načistím. Na druhý deň je chuť lepšia ako v deň uvarenia, len je treba postrážiť množstvo pridaného korenia.
|
Liptovský zemiakový chlieb |
Suroviny : - 1 ½ kg výberovej hladkej múky - 2 kávové zarovnané lyžičky soli - 1 kávová lyžička rasce (kmínu) celého - 8 – 8,5 dcl vody (teplej) - kocka droždia – 42 g - 40 dkg uvarených zemiakov nakrájaných na malé kocky |
Postup : Múku, soľ, rascu, pretlačené (nakrájané) zemiaky, dať do misy. Z droždia a trošky vody vopred urobený kvások vliať k ostatným surovinám a vypracovať vláčne cesto. Nesmie byť ani husté, ani riedke. Necháme kysnúť ½ hod, po ½ hod cesto vyklopiť na pomúčenú dosku a 3 x po ½ hod prekladať ako lístkové cesto. Pri prekladaní začať cesto tvarovať do tvaru bochníka chleba. Na štvrtý krát cesto dať na plech s papierom na pečenie. Do vrchu bochníka spraviť špičkami prstov tri jamky a dať do dobre vyhriatej rúry na 250 stupňov celzia na 15 min. Po 15 minútach (vrch bochníka musí byť do hneda) zakryť vrch alobalom a dopekať ¾ hod na 130 stupňov (musí sa kontrolovať). Po ¾ hod potrieme vrch bochníka slanou vodou a dopekáme 15 min bez alobalu. Prajem úspešné pečenie a najlepší je potom so šmalcom (bravčovou masťou), na to cibuľka a orosená dvanástka. Dobrú chuť. |
Olejová bábovka |
Suroviny : - 20 dkg práškováho cukru - 5 ks žltka - 5 lyžíc letnej vody - 1 dcl (1,5 dcl) oleja - 25 dkg polohrubej múky - 1/2 prášku do pečiva - sneh z 5 ks bielkov |
Postup : Cukor a žĺtka vymiešame , pridáme letnú vodu a olej. Ďalej pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh. Bábovkovú formu vymažeme a vysypeme múkou. Vlejeme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre na 140 ° C cca 35 min. |
Smotanovo – fazuľový guláš od Szaniszló úr |
Suroviny :
- na 25 l gulášu
- údené koleno 3 - 4 x
- údenina
- domáca klobása
- fazuľa suchá 2 l
- hlávka cesnaku
- masox 3x
- bobkový list 6ks
- zemiaky 3 kg
- sóda bikarbóna ½ lyžičky
- soľ
- čierne korenie
- mlieko 7 l
- hladká extra špeciál 11 lyžíc
- smotana na šľahanie 1,5 l
- ocot 4 – 5 lyžíc
|
Postup :
Údené kolená narežeme a na 4-5 hodín dáme do vody odsoliť. Fazuľu tiež namočíme. Do kotlíka dáme vodu a kolená, 2-3 masoxy, popučenú celú hlávku cesnaku a bobkový list. Varíme 1 – 1,5 hod bez fazule. Potom pridáme fazuľu a 1,5 lyžičky sóda bikarbóny. Keď sa dovára fazuľa, tak pridáme nadrobno nakrájané zemiaky. Soľ a mleté čierne korenie pridávame až keď sú uvarené zemiaky. K vareniu pred soľou môžeme pridať nakrájané údené mäso, domácu klobásu. Mlieko 1 l zmiešame s 10 -11 lyžicami hladkej múky. Do gulášu vlejeme 6 l mlieka a keď sa prevarí, tak cez sitko pridáme mlieko s múkou.. Potom ešte pridáme 1,5 l smotany na šľahanie , povaríme cca 5 min a pridáme podľa chuti 4 – 5 lyžíc octu. |
Liptovské bryndzové halušky |
Suroviny :
- zemiaky 1,5 – 2 kg
- hladká múka
- hrubá múka
- soľ
- údený bôčik, alebo údená slanina
- 3 kocky (3x125 g) bryndza
- 1 ks bambino - tavený syr v črievku
- 1 kocka (125g) masla
- zakysanka alebo acidko, alebo kyslá smotana
|
Postup prípravy :
Zemiaky nastrúhame na strúhadle – ručne, osolíme. Pridáme hladkú múku – na stiahnutie zemiakovej vody . Ďalej pridávame hrubú muku a miešame za pridávanie múky, až do vypracovania cesta. Nesmie byť moc tvrdé (ako na rezance) ani moc riedke – rozváralo by sa vo vode. Keď máme cesto , tak do pripraveného hrnca z vriacou vodou hodíme 2 -3 halušky a zistíme či sa nerozvárajú, ak áno pridáme do cesta múku. Hrniec z vodou nemusí byť veľký – radšej menší 2 -3 l a halušky odvárame na viac krát. Rýchlejšie sa uvaria – vyplávajú hore, zoberieme ich a do tej istej vody hádžeme ďalšie. Pokiaľ by sa robili halušky cez sitko na halušky – cesto treba redšie – ale nie moc. Odvarené a sitkom, či varechou vytiahnuté halušky dávame do misy a priebežne pridávame bryndzu, syr a maslo. Misu zakrývame utierkou na riad. Po odvarení všetkých halušiek pridáme zvyšok bryndze, masla a syru a premiešame. Ochutnáme, či po premiešaní nie je treba soľ.
Pred odváraním halušiek máme pripravený bôčik, či slaninu upraženú, ktorú pred naložením na tanier prihrejeme. Dobrý je údený bôčik - prerastený – treba ho nakrájať trochu väčšie kúsky – spečie sa a nepripražiť až príliš moc. Ak nie je k mání, tak klasika – slanina. Halušky naložíme na tanier a do stredu halušiek nalejeme buď acidko, zakysanku, alebo kyslú smotanu. Najlepšie je snáď acidko – halušky zjemňuje a lepšie sa trávia, nie sú až tak sýte – na oko. A posledný klinec diela je umiestnenie bôčiku či slaniny do stredu acidka – podľa chuti konzumenta. Zapíjame podľa chuti mliečnymi výrobkami. Coca – cola a pomarančový džús sú na zapíjanie nevhodné, no na druhej strane zas zrýchľujú krok a prispievajú k očiste organizmu. No ak je očista moc rýchla, tak celé naše snaženie a varenie vyšlo veľmi rýchlo na zmar.
|
Jablkový koláč z lístkového cesta |
Suroviny: - 1 lístkové cesto - 1 balenie okrúhlych piškot - 1 kg jabĺk - 100g kryštálového cukru - 1 vanilkový cukor - 1 lyžička mletej škorice - 1 liter mlieka - 2 pudingy podla chuti
|
Postup: Lístkové cesto rozdelíme na polovice, vyvalkáme poukladáme naň okrúhle piškóty, na piškóty navrstvíme postrúhané jablka, posypeme cukrom a škoricou a na to vylejeme puding horúci uvarený z 1 litra mlieka , 2 pudingou a 4 lyžíc kryštálového cukru.Celé to prikryjeme druhou polovicou cesta a dáme piesť na 200stupńov do ružova.
Dekuji moc tím končí tvá máňa papa a pekný den.
|
Žĺtkové rezy |
Suroviny: - 30 dkg polohrubej múky - 30 dkg kryštálový cukor - 10 dkg mletých orechov - 1 prášok do pečiva - 2 dcl vody - 1 dcl oleja - 4 vajcia |
Postup: Z bielkov a cukru ušlaháme tuhý sneh.Postupne pridávame múku s práškom do pečiva, orechy, olej a vodu.Všetko premiešame a vylejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech.Dáme upiesť a na teplý koláč rozotrieme polevu . Poleva: - 4 žĺtka - 20 dkg práškového cukru. Na hotový koláč môžme postrúhať čokoládu , alebo nakrájaný ozdobíme kopčekom sĺahačky. |
Knedla v mikrovlnke |
Suroviny: - 1 a 1/2 rožku - 1 a 1/2 štvrťlitrového hrnčeku hrubej múky - 2 žĺtka - 1/2 prášku do pečiva, trochu soli - 1 a 1/2 štvrťlitrového hrnčeka mlieka - 2 vyšlahané bielky |
Postup: Všetky potrebné prísady zmiešame, nakoniec z ľahka primiešame sneh a týmto cestom naplníme misu alebo bábovku z Janského skla, ktorú vymažeme maslom a vysypeme múkou. Bábovku alebo misu s cestom vložíme do mikrovlnky ktorá by mala mať výkon aspoň 750W a necháme ju zapnutú na 8 - 10 minút. Po vypnutí mikrovlnky necháme knedlu ešte 2 minútky oddychovať potom vytiahneme a vyklopíme na tanier. Ja ju po vyklopení potriem ešte maslom. Je to bleskovka a chuťovo je vynikajúca. Prajem dobrú chuť. |
Hrnčekové mafiny od Simonky |
Suroviny: - 2 hrnčeky polohrubej múky - 1 hrnček kryštálového cukru - 1/2 prášku do pečiva - štipka soli - 1/2 hrnčeku oleja - 1 vajce - 1 hrnček mlieka |
Postup: Všetky ingrediencie zmiešame dohromady , do cesta môžme pridať kúsky čokolády, ovocie, čo komu chutí a týmto cestom naplníme do polovice cukrárenské košíčky , alebo plech na mafiny. Pečieme cca 15 min., závisí od teploty rúry. Z tohoto množstva je zhruba 16 mafín. Kedže je to mňamka mňamková ja robím aj z troch dávok. Prajem dobrú chuť. Všetky ingrediencie zmiešame dohromady , do cesta môžme pridať kúsky čokolády, ovocie, čo komu chutí a týmto cestom naplníme do polovice cukrárenské košíčky , alebo plech na mafiny. Pečieme cca 15 min., závisí od teploty rúry. Z tohoto množstva je zhruba 16 mafín. Kedže je to mňamka mňamková ja robím aj z troch dávok. Prajem dobrú chuť. |
Komentáre
Prehľad komentárov
Face Surgical Masks FFP2,FFP3,3 Layers. Wholesale in Stock https://www.restoratio.eu/ We have stock in Estonia. Mask 3 Layers - 2 mil pcs. FFP2 - 300,000 pcs. FFP3 - 300,000 pcs. Minimum lot of 10,000 pcs.You can come see, it all officially, supply contract. Fast delivery to any region of Europe.
The best Deal On MONEY 2020
(freevbucks4Sob, 15. 4. 2020 7:53)
Fantastic items from you, guy. I use consider your products previous to and most likely just too wonderful. I actually actually like what an individual have acquired here, undoubtedly like what you are saying and the way during which you claim it. You're so that it is enjoyable and you always care for to stay it wise. I cant wait to find out much more from you. That is actually a terrific web site.
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/gamestream/19/358659/free-v-bucks-2020-generator-unpatched/
The Ways to get MONEY 2020
(Louiss7Smels, 15. 4. 2020 5:58)
what Fantastic items from you, guy. I possess consider your things previous to and you're just too wonderful. I actually actually like what you have acquired here, definitely like what you are saying and the approach during which you assert it. You're which makes it enjoyable and you carry on and look after to stay it smart. I cant wait to understand much more from a person. That is actually a new terrific web site.
https://www.teamapp.com/clubs/494884/events
https://www.teamapp.com/clubs/494666/events
Aliespress, score
(Harryabnow, 15. 4. 2020 3:54)
Compre mascaras desechables: ?defensa personal eficaz todos los dias! ... Una mascara desechable de tres capas protege eficazmente el sistema respiratorio del polvo, las bacterias y la posible infeccion con enfermedades infecciosas. Un retenedor nasal flexible ayuda a que la mascara se ajuste perfectamente a la cara, y las gomas elasticas fijan comodamente la mascara sin causar irritaciones en la piel. El tamano y la densidad de la mascara proporcionan un uso comodo durante mucho tiempo....
https://t.co/pCvWWqf0he
vitamine voor zwangere vrouwen newsandfashionse.be
(newsandfashionse.be, 14. 4. 2020 11:27)
Thanks for a marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you can be a great author. I will make certain to bookmark your blog and may come back later in life. I want to encourage yourself to continue your great job, have a nice evening! newsandfashionse.be/trends/vitamine-voor-zwangere-vrouwen.php vitamine voor zwangere vrouwen
Choosing a right saddle for you and your horse? by horse riders all over the whole world
(PaczkidoRumuniiKer, 13. 4. 2020 13:51)
W dzisiejszych czasach Obecnie handel sprzedaż transakcja zakupowa Jest czynnością prostszą łatwiejszą sprawniejszą dostępniejszą niż kiedykolwiek wcześniej w dobie bez internetu. Możliwość Sposobność prowadzenia handlu sprzedaży sklepu przez internet otwiera poszerza horyzonty granice i pozwala na wykonywanie zagranicznych transakcji sprzedaży zagranicznej działań na światową skalę. Przesyłki do Rumunii Paczki kurierskie do Rumunii Przesyłanie zakupionych przedmiotów do Rumunii to kolejny krok stopień szczebel w rozwoju modernizacji ulepszaniu sklepu internetowego handlu internetowego. Dzięki nam Z naszą pomocą Dzięki naszemu wsparciu Z naszymi możliwościami możesz z łatwością łatwo i szybko bez trudu bez kłopotu wprowadzić takie przesyłki do swojej oferty sklepu internetowego handlu internetowego. Zobacz Spójrz Patrz jakie to proste łatwe szybkie
Przesyłki do Rumunii Paczki do Rumunii Kurier do Rumunii Przesyłki kurierskie do Rumunii Nadawanie paczek kurierskich do Rumunii
umacnia ulepsza usprawnia prowadzenie sklepu internetowego handlu internetowego. Oferujemy Proponujemy kompleksową najlepszą ogólnie dostępną pomoc w prowadzeniu sklepu internetowego z paczkami do Rumunii sprzedaży towaru ze sklepu internetowego do Rumunii. Dzięki szerokiej wiedzy i ogromnemu doświadczeniu dużym zasobom wiedzy i doświadczeniu każdego dnia na co dzień w codziennych obowiązkach możemy potrafimy pomagać wspierać każdego, kto zdecyduje się podejmie dobrą decyzję i postawi na paczki kurierskie do Rumunii przesyłki kurierskie do Rumunii.
Nasza frima Nasza działalność pomaga w odbieraniu paczek odbiorze przesyłek odbieraniu nadań kurierskich, przyjmowaniu zwrotów obsłudze zwrotów przyjęciu zwróconych przesyłek kurierskich, oraz a także a dodatkowo a ponadto odbieramy przyjmujemy zapłatę opłatę w rumuńskich lejach rumuńskiej walucie rumuńskich stawkach walucie obowiązującej w Rumunii. Dzięki nam Z naszą pomocą w łatwy i szybki sposób pokierujesz swoim biznesem internetowym poprowadzisz swój sklep w sieci i rozwiniesz poszerzysz swoją działalność ofertę na światową międzynarodową skalę.
Zaufaj najlepszy i pozwól daj sobie pomóc. Udowodnimy Pokażemy Ci, że przesył nadawanie wysyłanie sprzedawanie paczek towarów poza granice za granicę poza Polskę może być może okazać się łatwiejsze prostsze szybsze sprawniejsze niż to prowadzone w kraju dostępne w Polsce działające na terenie naszego Państwa Jesteśmy po to działamy po to Zostaliśmy stworzeni po to aby każdego dnia na co dzień pomagać takim firmom tego typu firmom jak Twoja. Nie szukaj niesprawdzonych kurierów Nie marnuj czasu na przeglądanie internetu w poszukiwaniu innych nie trać cennych godzin na znalezienie odpowiedniego kuriera wybierz zaufaj tym, na których możesz polegać.
graviditet feber ecuniphi.se
(ecuniphi.se, 13. 4. 2020 12:50)
What's up mates, its fantastic article on the topic of teachingand completely explained, keep it up all the time. ecuniphi.se/useful-tips/graviditet-feber.php graviditet feber
Copy best child porn DVD/Blu-ray with Makemkv
(makemkv, 13. 4. 2020 5:56)Stay at home from the US CONVID-19 virus, find the best solution to copy and backup any porn movie DVD/Blu-ray disc with Makemv, just @ Makemkv.com
Law 2020 Estonian, European firms
(WayneGar, 11. 4. 2020 16:13)Registration and sale of ready-made Estonian, European firms. https://diamont.ee/en/company-registration/ Companies with nominee service and bank account. Crypto license. AML service. Remotely. Fast, professional. Zero tax rate. Accounting services
xxx dangerous video
(Yvonnegex, 10. 4. 2020 12:13)
xvideos mom hd
hd tamil xxix
virgin pussy mp4
xxxhd mote gals
xxxxxxxx hd new
xxx hd monalesa
xzxxxx xxx maa
xxxxx jangal vidos
xxx habshi hd
sex cwap com
nange sex video
xxx vidoes काटुन
bigboobs milk sucking
sunny pussy sex
jorjobsti beautiful bf
sex а®®а®ѕа®® а®ё
anjelina whitesex videos
hospital xxx video
desi wife hidden
sex vido choday
nedringet bluse ecuniphi.se
(ecuniphi.se, 9. 4. 2020 18:22)
Have you ever thought about writing an e-book or guest authoring on other websites? I have a blog based upon on the same information you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my visitors would enjoy your work. If you're even remotely interested, feel free to send me an e-mail. ecuniphi.se/decorations/nedringet-bluse.php nedringet bluse
hur fungerar fiberkabel ecuniphi.se
(ecuniphi.se, 9. 4. 2020 3:57)
Hello, the whole thing is going nicely here and ofcourse every one is sharing information, that's actually good, keep up writing. ecuniphi.se/decorations/hur-fungerar-fiberkabel.php hur fungerar fiberkabel
Hello. My first post.
(MichaelClumn, 9. 4. 2020 0:11)
Hello
This is my first post here
https://fhgfo8fgfg6fg5df4gfgfv0fvkjf7.com
comment se muscler les cuisses femme ecuniphi.se
(ecuniphi.se, 8. 4. 2020 14:33)
Every weekend i used to visit this site, because i want enjoyment, for the reason that this this website conations genuinely good funny data too. ecuniphi.se/decorations/comment-se-muscler-les-cuisses-femme.php comment se muscler les cuisses femme
Law 2020 Estonian, European firms
(WayneGar, 8. 4. 2020 8:24)Registration and sale of ready-made Estonian, European firms. https://diamont.ee/en/company-registration/ Companies with nominee service and bank account. Crypto license. AML service. Remotely. Fast, professional. Zero tax rate. Accounting services
7hYPZZXfSXD6Mrq5PJx1Kz1Ai
(Emberlykar, 8. 4. 2020 5:56)
Hello to all
In this baffling time, I honey you all
Esteem your relations and friends
Ways to get MONEY – Even Within This Down Economy
(Rodneysssnit, 8. 4. 2020 4:38)
Wonderful items from you, man. I use consider your things previous to and if you're just too wonderful. We actually like what an individual have acquired here, undoubtedly like what you usually are saying and the way during which you assert it. You're so that it is entertaining and you carry on and manage to stay it sensible. I cant wait to find out much more from an individual. That is actually the terrific web site.
https://t.me/s/freetiktokfanslikes?before=17
https://marketplace.visualstudio.com/publishers/Free-TikTok-Followers-Likes-Fans-2020
https://www.teamapp.com/clubs/516333
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100
Face Surgical Masks FFP2, FFP3. Wholesale in stock
(LindaSleno, 15. 4. 2020 14:16)