Trhance |
Suroviny : - zemiaky 2,5 – 3 kg - hladká múka - soľ - mlieko - údená slanina - cibuľa - 2 - 3 kocky (á 125 g) bryndza - 1 ks bambino - tavený syr v črievku - 1/2 kocky (125g) masla |
Postup prípravy : Očistené zemiaky nakrájame na cca 1 cm hrubé plátky a necháme variť. Medzitým si z hladkej múky a mlieka pripravíme cesto ktoré vyvaľkáme na tenko. Uvarené zemiaky vyberieme z vody do misy. Na zemiaky dáme bryndzu, syr a maslo a zakryjeme utierkou. Vodu v ktorej sa varili zemiaky nevylejeme, prípadne dolejeme ešte vodu a necháme znovu zovrieť. Do nej z pripraveného cesta ručne trháme trhance cca 3 x 3 cm. Po uvarení ich precedíme a dáme do misy k zemiakom, ku ktorým pridáme ešte upraženú slaninku s cibuľkou a celé to premiešame. Atmosféru jedenia ľudového pokrmu nabudí jedenie z jednej misy viacerými hladošmi. No a ak je misa a lyžičky drevené, tak je konečná a nepokazí to ani krabičkové mlieko na zapitie. |
Medovníčky od Helenky - Medulienka |
Suroviny na 1 dávku :
- 40 dkg hladkej múky
- 14 dkg práškový cukor
- 6 dkg smetol (palmarín)
- 2 ks vajíčka
- 2 lyžice medu
- 1 malá lyžička sódy bicarbóny
- 1/2 bal. medovníkového korenia
|
Postup prípravy : Cesto spracovať, potom zabaliť do celofánu a nechať stáť 1-2 dni (nie v chlade). Rozvalkať, vykrájané perníčky potrieť celým vajíčkom a upiecť v dobre vyhriatej rúre.
Doporučujem robiť min. z 2 - 3 dávok.
|
GULYÁS FELOL PÉTER ÚR :) |
Suroviny: hovädzie mäso – nožina (kližka, močing), popr. z krku ak sa nezoženie kližka |
Postup :
Budem popisovať môj postup varenie gulášu s približným množstvom surovín, ktorý varím do 16 litrového kotlíka. Pripravím si mäso- kližku beriem tak 3,5 kg. Toto množstvo ide dole, keď ju pripravujem a tie najväčšie žilky, blany a masnotu odkrajujem Mäso nakrájam na primerané, nie moc malé kocky. Pri čistení mäsa nemusíme byť príliš dôkladní, za dlhé hodiny varenia sa v guláši všeličo stratí. Ak nezoženieme močing (známy tiež ako kližka alebo glejovka), dá sa použiť aj krk alebo balené "hovädzie na guláš". Väčšina ľudí kombinuje do kotlíkového guláša hovädzie z bravčovým, podľa mňa je to rúhanie sa voči najvyššiemu :-). Pripravím si zeleninu, nakrájam cibuľu – ja nedodržujem pomer 1:1 mäso ku cibuli, tú dávam tak cca 1 -1,2 kg –„ bo moju ňekdy pali zaha, když je tam te cibule do c.pa “ . Ďalej čerstvú papriku, používam červenú mäsitú tak 4 ks a ak je tak tú malu tenkú svetlo zelenú štiplavú tak 2 ks – umyjem ich vykostím, zbavím jadierok a nakrájam na malinké kocky. Paradajky cca 5 ks , „ no ni ňake c.pate male “, narežem kožku na kríž a zalejem ich horúcou vodou v hrnci. „ To proto, že potom se kožka fajnovo stahuje, co, nedoporučuji robit chlopum, bo gulašek pak dovaři stara, bo ňaky brigoš “. Paradajky tiež odblaniť, zbaviť jadierok, nasekať na drobno a do misky priliať aj vodu z rajčin zbavenú jadierok a „ jinych c.povin z futra rajčiny “. Cesnak tak 4-5 mesiačikov nakrájam na tenké plátky. Medzitým si pripravím do 5 l hrnca hovädzí vývar do „ kereho mrsknu 3 ks hovězí bujonek a po jednym zeleninovem a kikiriki bojonek. Nelíby se Ti to – nevadi – je to dobre. No a to nejduležitejší - připrava těkute ingrediencie – otevrění lahvinek 0,7 l bileho a rudeho vinného moku od nejakeho dobreho synka z vinohradem orientovanym na jih. No ne ať to je ňaky stenolez, ňi Ostravsky kahan tam necpy, bo Ti to mäso uteče s kotla. Ták a dem na to.“
Do kotlíka dáme masť, tak aby sa cibuľa neopalovala, ale kúpala a upražíme ju do sklovita, ako my športovci vravíme, do zlata. Ja používam ďalej fintu, ako pri cesnačke a pridávam základné koreniny do mäkkej cibule a to sladkú červenú papriku, no nie moc aby nebol horký, čierne korenie mleté, čierne korenie – nové tak cca 10 -12 ks a možno to prisypať zmeskou gulašového korenia, alebo hungar gulaš. „ No jen tak do pul sačku, bo to pak už neuhlidaš “. No a toto pekne nechám prejsť varom za miešania s cibuľkou, ktorú taktiež predtým neustále miešam, „ bo připalena v kotlu vypada docela blbě“. Do tejto spenenej zmesky korenia s cibuľou „ vybulime z misy maso, kere posypeme solu a intenzivně michame pokuď nepusti šťavu a nestratí farbu bratra z vychodu - červenou. Jak už masko plove ve vlastní šťavě a je už vice bile, jako červene tak tam šupnu dvojku 2-3-dcl bileho fajneho vinka a taky pošlu plavat připraveny česnek do kotla “. Vinko sa dáva ako pomocník na zmäknutie mäsa. Toto nechám za kontrolovaného miešania vrieť tak 10 -15 minút a medzitým skúšam kvalitu ingrediencie – biele víno. Keď sa po chvíli časť odparí, tak pridám dvojku červeného vínka. Kontroluju var michanim a znovu koštuju kvalitu ingrediencie – červene víno. „ Jak už se mi zda, že bych si i sed a moja nese kafe jako zamynku pro koštofku z kotla, v kerym je vic vina jak šťavy – tak použiju vyvar z bujonku a cca 1,5 litrem to řiznu, přivedu do varu a zakryju “. Po 20 min pridávam do kotlíka čerstvú papriku a paradajky. Teraz už len „ kontroluju kolik tekutin se z kotlu vyvařilo, micham občas, koštuju jestli je maso už měkčí, podlivam zbylym vyvarem a když mě z koštovky pali tlama, tak ji temperuju fajnym bilym a červenym vinkom, co je vlastne druhy pozitivny moment teto ingrediencie. Když už citim, že masu chybi tak 10-20 min do Šangrilá a už bude měkoučké , tak se pohraju se štiplavou simultánne palivou rudou paprikou “. Keď je mäsko fajné, tak pridám zemiaky a v polovici ich varenia pridám majoránku, ale zasa s rozumom, „ ať to všechno nezdupu". Zemiaky dám tak v množtve 1,5:1 k mäsu, cca na 3 kg masa 5 kg zemiakov. " Po vybuleni brambor do kotle doliju vodu, pokuď neni už vyvar, bo banda take gulaše jak vaři ten c.p v reklame na pivo kere se píše podle synkú Kelťanu, to banda nemusi “.
PS: Dobrú chuť ...... keď som býval v Ostrave, tak v slovách s bodkou patrilo tvrdé „y“
|
Cesnačka |
Suroviny :
- masť
- korenie – čierne, celé nové, sladká a pálivá paprika, vegeta, kari, chilies, diabolská zmes, atď.
- cesnak
- bujón hovädzí, slepačí
- soľ
- zemiaky
- chlieb
- šunková saláma
- vajička
- majoránka
|
Postup :
Do roztopenej masti pridám všehochuť korenia čo máme doma - čierne, celé nové, papriku sladkú aj štiplavú, vegetu, kari, chilies, diabolskú zmes, atď. – samozrejme všetko s mierou, aby sa žiadna s chutí nestala dominantnou. Za miešania necháme koreniny speniť, tak aby sa nám nespálili. Do toho pridáme napučený cesnak. Do 5 l hrnca dávam tak 3-4 napučené hlávky cesnaku. Tento za stáleho miešania nechám prepražiť s koreninami tak aby neprihorel cca 5. min. Potom zalejem vodou, konečným množstvom ktoré chcem mať v polievke. Nechám zovrieť a medzitým si pripravím zemiaky. Do vriacej vody pridám soľ a bujón hovädzí 2 ks, slepačí 1 ks. Po prevretí pridám zemiaky a po ich uvarení dochutím (soľ), či zriedim podľa potreby. Bratři z Moravy ešte cesnečku dopĺňajú na kocky nakrájaným v rúre opraženým chlebom, pridaním na rezance nakrájanej - opraženej šunkovej salámy a do vriacej polievky na tanieri - pridaním celého surového vajíčka. Toto celé sa ešte posype majoránkou a pomieša.
Reálne sa u nás dostaneme nanajvýš tak k opraženému chlebu, niekedy ani to nie, záleží od toho koľko zemiakov si načistím. Na druhý deň je chuť lepšia ako v deň uvarenia, len je treba postrážiť množstvo pridaného korenia.
|
Liptovský zemiakový chlieb |
Suroviny : - 1 ½ kg výberovej hladkej múky - 2 kávové zarovnané lyžičky soli - 1 kávová lyžička rasce (kmínu) celého - 8 – 8,5 dcl vody (teplej) - kocka droždia – 42 g - 40 dkg uvarených zemiakov nakrájaných na malé kocky |
Postup : Múku, soľ, rascu, pretlačené (nakrájané) zemiaky, dať do misy. Z droždia a trošky vody vopred urobený kvások vliať k ostatným surovinám a vypracovať vláčne cesto. Nesmie byť ani husté, ani riedke. Necháme kysnúť ½ hod, po ½ hod cesto vyklopiť na pomúčenú dosku a 3 x po ½ hod prekladať ako lístkové cesto. Pri prekladaní začať cesto tvarovať do tvaru bochníka chleba. Na štvrtý krát cesto dať na plech s papierom na pečenie. Do vrchu bochníka spraviť špičkami prstov tri jamky a dať do dobre vyhriatej rúry na 250 stupňov celzia na 15 min. Po 15 minútach (vrch bochníka musí byť do hneda) zakryť vrch alobalom a dopekať ¾ hod na 130 stupňov (musí sa kontrolovať). Po ¾ hod potrieme vrch bochníka slanou vodou a dopekáme 15 min bez alobalu. Prajem úspešné pečenie a najlepší je potom so šmalcom (bravčovou masťou), na to cibuľka a orosená dvanástka. Dobrú chuť. |
Olejová bábovka |
Suroviny : - 20 dkg práškováho cukru - 5 ks žltka - 5 lyžíc letnej vody - 1 dcl (1,5 dcl) oleja - 25 dkg polohrubej múky - 1/2 prášku do pečiva - sneh z 5 ks bielkov |
Postup : Cukor a žĺtka vymiešame , pridáme letnú vodu a olej. Ďalej pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh. Bábovkovú formu vymažeme a vysypeme múkou. Vlejeme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre na 140 ° C cca 35 min. |
Smotanovo – fazuľový guláš od Szaniszló úr |
Suroviny :
- na 25 l gulášu
- údené koleno 3 - 4 x
- údenina
- domáca klobása
- fazuľa suchá 2 l
- hlávka cesnaku
- masox 3x
- bobkový list 6ks
- zemiaky 3 kg
- sóda bikarbóna ½ lyžičky
- soľ
- čierne korenie
- mlieko 7 l
- hladká extra špeciál 11 lyžíc
- smotana na šľahanie 1,5 l
- ocot 4 – 5 lyžíc
|
Postup :
Údené kolená narežeme a na 4-5 hodín dáme do vody odsoliť. Fazuľu tiež namočíme. Do kotlíka dáme vodu a kolená, 2-3 masoxy, popučenú celú hlávku cesnaku a bobkový list. Varíme 1 – 1,5 hod bez fazule. Potom pridáme fazuľu a 1,5 lyžičky sóda bikarbóny. Keď sa dovára fazuľa, tak pridáme nadrobno nakrájané zemiaky. Soľ a mleté čierne korenie pridávame až keď sú uvarené zemiaky. K vareniu pred soľou môžeme pridať nakrájané údené mäso, domácu klobásu. Mlieko 1 l zmiešame s 10 -11 lyžicami hladkej múky. Do gulášu vlejeme 6 l mlieka a keď sa prevarí, tak cez sitko pridáme mlieko s múkou.. Potom ešte pridáme 1,5 l smotany na šľahanie , povaríme cca 5 min a pridáme podľa chuti 4 – 5 lyžíc octu. |
Liptovské bryndzové halušky |
Suroviny :
- zemiaky 1,5 – 2 kg
- hladká múka
- hrubá múka
- soľ
- údený bôčik, alebo údená slanina
- 3 kocky (3x125 g) bryndza
- 1 ks bambino - tavený syr v črievku
- 1 kocka (125g) masla
- zakysanka alebo acidko, alebo kyslá smotana
|
Postup prípravy :
Zemiaky nastrúhame na strúhadle – ručne, osolíme. Pridáme hladkú múku – na stiahnutie zemiakovej vody . Ďalej pridávame hrubú muku a miešame za pridávanie múky, až do vypracovania cesta. Nesmie byť moc tvrdé (ako na rezance) ani moc riedke – rozváralo by sa vo vode. Keď máme cesto , tak do pripraveného hrnca z vriacou vodou hodíme 2 -3 halušky a zistíme či sa nerozvárajú, ak áno pridáme do cesta múku. Hrniec z vodou nemusí byť veľký – radšej menší 2 -3 l a halušky odvárame na viac krát. Rýchlejšie sa uvaria – vyplávajú hore, zoberieme ich a do tej istej vody hádžeme ďalšie. Pokiaľ by sa robili halušky cez sitko na halušky – cesto treba redšie – ale nie moc. Odvarené a sitkom, či varechou vytiahnuté halušky dávame do misy a priebežne pridávame bryndzu, syr a maslo. Misu zakrývame utierkou na riad. Po odvarení všetkých halušiek pridáme zvyšok bryndze, masla a syru a premiešame. Ochutnáme, či po premiešaní nie je treba soľ.
Pred odváraním halušiek máme pripravený bôčik, či slaninu upraženú, ktorú pred naložením na tanier prihrejeme. Dobrý je údený bôčik - prerastený – treba ho nakrájať trochu väčšie kúsky – spečie sa a nepripražiť až príliš moc. Ak nie je k mání, tak klasika – slanina. Halušky naložíme na tanier a do stredu halušiek nalejeme buď acidko, zakysanku, alebo kyslú smotanu. Najlepšie je snáď acidko – halušky zjemňuje a lepšie sa trávia, nie sú až tak sýte – na oko. A posledný klinec diela je umiestnenie bôčiku či slaniny do stredu acidka – podľa chuti konzumenta. Zapíjame podľa chuti mliečnymi výrobkami. Coca – cola a pomarančový džús sú na zapíjanie nevhodné, no na druhej strane zas zrýchľujú krok a prispievajú k očiste organizmu. No ak je očista moc rýchla, tak celé naše snaženie a varenie vyšlo veľmi rýchlo na zmar.
|
Jablkový koláč z lístkového cesta |
Suroviny: - 1 lístkové cesto - 1 balenie okrúhlych piškot - 1 kg jabĺk - 100g kryštálového cukru - 1 vanilkový cukor - 1 lyžička mletej škorice - 1 liter mlieka - 2 pudingy podla chuti
|
Postup: Lístkové cesto rozdelíme na polovice, vyvalkáme poukladáme naň okrúhle piškóty, na piškóty navrstvíme postrúhané jablka, posypeme cukrom a škoricou a na to vylejeme puding horúci uvarený z 1 litra mlieka , 2 pudingou a 4 lyžíc kryštálového cukru.Celé to prikryjeme druhou polovicou cesta a dáme piesť na 200stupńov do ružova.
Dekuji moc tím končí tvá máňa papa a pekný den.
|
Žĺtkové rezy |
Suroviny: - 30 dkg polohrubej múky - 30 dkg kryštálový cukor - 10 dkg mletých orechov - 1 prášok do pečiva - 2 dcl vody - 1 dcl oleja - 4 vajcia |
Postup: Z bielkov a cukru ušlaháme tuhý sneh.Postupne pridávame múku s práškom do pečiva, orechy, olej a vodu.Všetko premiešame a vylejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech.Dáme upiesť a na teplý koláč rozotrieme polevu . Poleva: - 4 žĺtka - 20 dkg práškového cukru. Na hotový koláč môžme postrúhať čokoládu , alebo nakrájaný ozdobíme kopčekom sĺahačky. |
Knedla v mikrovlnke |
Suroviny: - 1 a 1/2 rožku - 1 a 1/2 štvrťlitrového hrnčeku hrubej múky - 2 žĺtka - 1/2 prášku do pečiva, trochu soli - 1 a 1/2 štvrťlitrového hrnčeka mlieka - 2 vyšlahané bielky |
Postup: Všetky potrebné prísady zmiešame, nakoniec z ľahka primiešame sneh a týmto cestom naplníme misu alebo bábovku z Janského skla, ktorú vymažeme maslom a vysypeme múkou. Bábovku alebo misu s cestom vložíme do mikrovlnky ktorá by mala mať výkon aspoň 750W a necháme ju zapnutú na 8 - 10 minút. Po vypnutí mikrovlnky necháme knedlu ešte 2 minútky oddychovať potom vytiahneme a vyklopíme na tanier. Ja ju po vyklopení potriem ešte maslom. Je to bleskovka a chuťovo je vynikajúca. Prajem dobrú chuť. |
Hrnčekové mafiny od Simonky |
Suroviny: - 2 hrnčeky polohrubej múky - 1 hrnček kryštálového cukru - 1/2 prášku do pečiva - štipka soli - 1/2 hrnčeku oleja - 1 vajce - 1 hrnček mlieka |
Postup: Všetky ingrediencie zmiešame dohromady , do cesta môžme pridať kúsky čokolády, ovocie, čo komu chutí a týmto cestom naplníme do polovice cukrárenské košíčky , alebo plech na mafiny. Pečieme cca 15 min., závisí od teploty rúry. Z tohoto množstva je zhruba 16 mafín. Kedže je to mňamka mňamková ja robím aj z troch dávok. Prajem dobrú chuť. Všetky ingrediencie zmiešame dohromady , do cesta môžme pridať kúsky čokolády, ovocie, čo komu chutí a týmto cestom naplníme do polovice cukrárenské košíčky , alebo plech na mafiny. Pečieme cca 15 min., závisí od teploty rúry. Z tohoto množstva je zhruba 16 mafín. Kedže je to mňamka mňamková ja robím aj z troch dávok. Prajem dobrú chuť. |
Komentáre
Prehľad komentárov
Every weekend i used to go to see this web site, for the reason that i wish for enjoyment, for the reason that this this site conations in fact nice funny stuff too. panilul.se/map11.php bra olja till hГҐret
flat tummy tea sverige aperca.se
(aperca.se, 11. 10. 2020 9:28)
Hello! This is kind of off topic but I need some help from an established blog. Is it very difficult to set up your own blog? I'm not very techincal but I can figure things out pretty fast. I'm thinking about making my own but I'm not sure where to start. Do you have any ideas or suggestions? Many thanks reipr.aperca.se/map2.php flat tummy tea sverige
harry potter 6 dansk tale aperca.se
(aperca.se, 11. 10. 2020 1:33)
May I just say what a comfort to uncover someone that genuinely understands what they are talking about on the internet. You actually realize how to bring an issue to light and make it important. More and more people should read this and understand this side of the story. I was surprised that you are not more popular since you surely possess the gift. jamta.aperca.se/map3.php harry potter 6 dansk tale
persdap.se
(persdap.se, 11. 10. 2020 1:19)
A motivating discussion is definitely worth comment. I do believe that you ought to write more on this subject matter, it might not be a taboo subject but typically people don't discuss such issues. To the next! Many thanks!! persdap.se/map8.php pyjamas med fot baby
GENSHIN IMPACT HACK CRYSTALS TURBINE 2020 Is a cheater New
(Davidked, 11. 10. 2020 0:35)
GENSHIN IMPACT HACK CRYSTALS GENERATOR 2020 Gains a advantage New
Genshin impact cost-free Crystals, If you indicate for you to hack that motion, your current crucial show must certantly be to discover a cutting instrument. The top software may earn in which practical for a person yourself to help hack your own Genshin impact activity. Whether or not you’ve in no way did the job Genshin impact mod apk just before, you'll want to have the ability to cheat the action without having a difficulty. Hunt for a machine that’s generated above all to exploit this Genshin impact is unfaithful pertaining to unlimited gold coin. Anybody must look for one thing it's standard to support with your team. The easier their in your case yourself to have commenced in conjunction with your own Genshin impact hack, greater.
Genshin impact free Crystals, If you imagine to hack that competition, ones ex- step need to certantly be to locate a hacking software. The top software could ensure it is possible for a person yourself to help hack the Genshin impact online game. Whether or not you’ve never ever drive Genshin impact mod apk just before, you should be able to cheat the experience without having a trouble. Look for a tool that’s designed explicitly to help operate this Genshin impact gain a advantage for unlimited coins. Anybody ought to search for something it is unattractive to be able to deploy within your phone. The easier it truly is to suit your needs yourself for getting started and also the Genshin impact hack, the much better.
Ready to expertise Genshin impact Hack? The persons involving software developers hath got finally release Genshin impact is unfaithful. They've already chose to let them have away from towards recognized mainly because trips are approaching shortly. A lot of calendar month possess occurred near dedicated attempting to debug a method to build free of charge diamonds, which is now finish. The following is usually a Genshin impact trouble which in turn impression on present devices work iOS and also Unit power systems. As of today, there's become no learned bar, because of the extraordinary anti-ban engineering. You are doing desire a rooted map or maybe Genshin impact mod APK in order to leak that will, simply because the whole happens surging through the servers here
Genshin Impact hack iOS isn't any rocket-science before saying any unique capacity to grasp. That in some way the figure of earning more crystals along with dedicate them all the time to acquire much more crystals with secondary versa. Without having Genshin Impact is unfaithful signs, anyone could go more. If you want Genshin Impact free crystals, next very first browse the tricks disclosed in the hyperlink under. It will eventually increase the prediction in the Genshin Impact brave with straight different characteristics and also perceptions regarding just how to become listed on from the contest. Without Genshin Impact mod apk, looking for any Genshin Impact hack or perhaps begin crystals is a misuse regarding period of time.
here >> https://lotussymphonyblog.com/genshin-impact-crystals-genertor-cheats-tricks/
glutenfri tortilla ica munhea.se
(munhea.se, 10. 10. 2020 17:57)
I've read a few just right stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting. I wonder how so much attempt you set to make any such excellent informative web site. nistm.munhea.se/map10.php glutenfri tortilla ica
a glutea superior aperca.se
(aperca.se, 10. 10. 2020 17:05)
Hello Dear, are you in fact visiting this site regularly, if so afterward you will without doubt get fastidious knowledge. puzzc.aperca.se/map8.php a glutea superior
värk i ländrygg och höft naoblal.se
(naoblal.se, 10. 10. 2020 11:11)
Hello would you mind sharing which blog platform you're using? I'm planning to start my own blog in the near future but I'm having a hard time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I'm looking for something unique. P.S My apologies for being off-topic but I had to ask! nessr.naoblal.se/music/vaerk-i-laendrygg-och-hoeft.php värk i ländrygg och höft
snygga billiga stövlar aperca.se
(aperca.se, 10. 10. 2020 8:57)
I have learn some excellent stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting. I surprise how a lot attempt you put to create this type of wonderful informative site. brono.aperca.se/map3.php snygga billiga stövlar
hur ser slem i avföringen ut munhea.se
(munhea.se, 10. 10. 2020 7:25)
I think everything wrote was very logical. But, think about this, what if you were to write a killer headline? I mean, I don't want to tell you how to run your blog, but suppose you added something that makes people desire more? I mean is a little vanilla. You could glance at Yahoo's home page and see how they create post titles to grab viewers interested. You might add a video or a related pic or two to get people excited about what you've got to say. In my opinion, it might bring your blog a little livelier. thems.munhea.se/map1.php hur ser slem i avföringen ut
himalayan salt lampa sverige naoblal.se
(naoblal.se, 10. 10. 2020 1:48)
Hello! Would you mind if I share your blog with my twitter group? There's a lot of folks that I think would really appreciate your content. Please let me know. Cheers galsio.naoblal.se/music/himalayan-salt-lampa-sverige.php himalayan salt lampa sverige
hur tränar man armarna aperca.se
(aperca.se, 10. 10. 2020 0:49)
Hello are using Wordpress for your blog platform? I'm new to the blog world but I'm trying to get started and set up my own. Do you require any html coding expertise to make your own blog? Any help would be really appreciated! morme.aperca.se/map1.php hur tränar man armarna
sГҐr i underlivet behandling munhea.se
(munhea.se, 9. 10. 2020 23:49)
fantastic points altogether, you simply won a new reader. What may you suggest in regards to your put up that you just made some days in the past? Any sure? quiro.munhea.se/map1.php sГҐr i underlivet behandling
löshår 60 cm aperca.se
(aperca.se, 9. 10. 2020 16:42)
Hello there! I simply want to give you a big thumbs up for your excellent info you have here on this post. I'll be returning to your web site for more soon. aperca.se/map2.php löshår 60 cm
blöder efter sex gravid munhea.se
(munhea.se, 9. 10. 2020 15:55)
This is a topic which is near to my heart... Cheers! Exactly where are your contact details though? ketsl.munhea.se/map10.php blöder efter sex gravid
isolera vind pris aperca.se
(aperca.se, 9. 10. 2020 8:30)
Hello there, just became alert to your blog through Google, and found that it's truly informative. I am gonna watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing. Cheers! aperca.se/map1.php isolera vind pris
recept frallor utan jäst munhea.se
(munhea.se, 9. 10. 2020 8:17)
Remarkable things here. I am very happy to peer your post. Thank you so much and I am taking a look ahead to contact you. Will you kindly drop me a mail? parre.munhea.se/map3.php recept frallor utan jäst
knäckebröd med majsmjöl och fröer naoblal.se
(naoblal.se, 9. 10. 2020 8:14)
I am regular reader, how are you everybody? This piece of writing posted at this website is really pleasant. galsio.naoblal.se/decorations/knaeckebroed-med-majsmjoel-och-froeer.php knäckebröd med majsmjöl och fröer
лига ставок бесплатные прогнозы
(Jimmyvinia, 9. 10. 2020 5:02)
Поэтому, увеличивая рискованность игровой стратегии, вы можете добиться бОльших цифр. Вы можете играть большими суммами, что значительно увеличит возможную прибыль, но при этом увеличивается вероятность проиграть весь банк. Чтобы прибыль от ставок была ощутима, банк должен быть очень внушительным и поэтому вероятность проиграть его полностью является серьезной угрозой.
Людьми движет азарт, РѕРЅРё готовы расставаться СЃ деньгами Р·Р° будоражащие чувства РѕС‚ выигрыша Рё РёС… РЅРµ беспокоят поражения, если Р·Р° РЅРёРјРё последуют приятные победы. РћРЅРё сознательно или бессознательно отказываются РѕС‚ выполнения определенных требований, чтобы получать прибыль СЃРѕ ставок, потому что РїСЂРё этом теряется азарт, это скучно, это РЅРµ РїСЂРёРЅРѕСЃРёС‚ бешеных эмоций. Рто превращается РІ банальные расчеты, РїСЂРё которых эмоции необходимо задвинуть РЅР° задний план.
Рзбегая простых проколов РІ продвижении РІ РёРіСЂРѕРІРѕРј РјРёСЂРµ, можно стать хорошим беттером Рё СЃРѕ временем начать РЅРµ просто играть, Р° зарабатывать РЅР° этом деле.
Все это работает, но не стоит злоупотреблять такими ходами, иначе возможна блокировка аккаунтов с последующей аннуляцией счетов.
РРіСЂР° РїРѕ принципу после гола .
https://stavkinasport.bukmekery.forum-teaco.ru/map5.php
https://stavkinasport.bukmekery.forum-teaco.ru/stavki-sport/stavki-sport-matematik.php
https://stavkinasport.bukmekery.forum-teaco.ru/stavki-sport/top-stavki-na-segodnya-na-sport.php
https://stavkinasport.bukmekery.forum-teaco.ru/reyting-bukmekerov/oleg-zhukov-reyting-bukmekerov.php
https://stavkinasport.bukmekery.forum-teaco.ru/bukmekerskaya-stavki-sport/fonbet-live-stavki-na-sport-bukmekerskaya-kontora.php
Как начать зарабатывать стабильно?
Отсутствие точной цели Рё вариантов ее достижения. Плохое знание правил. Ставки выполняются без предварительного анализа событий. РРіСЂР° без стратегии. Ставки РЅР° РІРёРґС‹ спорта, РІ которых РёРіСЂРѕРє ничего РЅРµ понимает. Р РёСЃРє подвергнуться психологическому давлению.
Сколько можно заработать?
Следуйте основным принципам профессиональных игроков:
Ставки в таком случае делаются на события, что произошли. Вы спросите: «А как такое возможно?».
braun silk epil 5 5340 munhea.se
(munhea.se, 9. 10. 2020 0:42)
I just couldn't leave your site prior to suggesting that I actually loved the standard info an individual supply to your visitors? Is gonna be again incessantly to check up on new posts munhea.se/map4.php braun silk epil 5 5340
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100
panilul.se
(panilul.se, 11. 10. 2020 11:40)