Trhance |
Suroviny : - zemiaky 2,5 – 3 kg - hladká múka - soľ - mlieko - údená slanina - cibuľa - 2 - 3 kocky (á 125 g) bryndza - 1 ks bambino - tavený syr v črievku - 1/2 kocky (125g) masla |
Postup prípravy : Očistené zemiaky nakrájame na cca 1 cm hrubé plátky a necháme variť. Medzitým si z hladkej múky a mlieka pripravíme cesto ktoré vyvaľkáme na tenko. Uvarené zemiaky vyberieme z vody do misy. Na zemiaky dáme bryndzu, syr a maslo a zakryjeme utierkou. Vodu v ktorej sa varili zemiaky nevylejeme, prípadne dolejeme ešte vodu a necháme znovu zovrieť. Do nej z pripraveného cesta ručne trháme trhance cca 3 x 3 cm. Po uvarení ich precedíme a dáme do misy k zemiakom, ku ktorým pridáme ešte upraženú slaninku s cibuľkou a celé to premiešame. Atmosféru jedenia ľudového pokrmu nabudí jedenie z jednej misy viacerými hladošmi. No a ak je misa a lyžičky drevené, tak je konečná a nepokazí to ani krabičkové mlieko na zapitie. |
Medovníčky od Helenky - Medulienka |
Suroviny na 1 dávku :
- 40 dkg hladkej múky
- 14 dkg práškový cukor
- 6 dkg smetol (palmarín)
- 2 ks vajíčka
- 2 lyžice medu
- 1 malá lyžička sódy bicarbóny
- 1/2 bal. medovníkového korenia
|
Postup prípravy : Cesto spracovať, potom zabaliť do celofánu a nechať stáť 1-2 dni (nie v chlade). Rozvalkať, vykrájané perníčky potrieť celým vajíčkom a upiecť v dobre vyhriatej rúre.
Doporučujem robiť min. z 2 - 3 dávok.
|
GULYÁS FELOL PÉTER ÚR :) |
Suroviny: hovädzie mäso – nožina (kližka, močing), popr. z krku ak sa nezoženie kližka |
Postup :
Budem popisovať môj postup varenie gulášu s približným množstvom surovín, ktorý varím do 16 litrového kotlíka. Pripravím si mäso- kližku beriem tak 3,5 kg. Toto množstvo ide dole, keď ju pripravujem a tie najväčšie žilky, blany a masnotu odkrajujem Mäso nakrájam na primerané, nie moc malé kocky. Pri čistení mäsa nemusíme byť príliš dôkladní, za dlhé hodiny varenia sa v guláši všeličo stratí. Ak nezoženieme močing (známy tiež ako kližka alebo glejovka), dá sa použiť aj krk alebo balené "hovädzie na guláš". Väčšina ľudí kombinuje do kotlíkového guláša hovädzie z bravčovým, podľa mňa je to rúhanie sa voči najvyššiemu :-). Pripravím si zeleninu, nakrájam cibuľu – ja nedodržujem pomer 1:1 mäso ku cibuli, tú dávam tak cca 1 -1,2 kg –„ bo moju ňekdy pali zaha, když je tam te cibule do c.pa “ . Ďalej čerstvú papriku, používam červenú mäsitú tak 4 ks a ak je tak tú malu tenkú svetlo zelenú štiplavú tak 2 ks – umyjem ich vykostím, zbavím jadierok a nakrájam na malinké kocky. Paradajky cca 5 ks , „ no ni ňake c.pate male “, narežem kožku na kríž a zalejem ich horúcou vodou v hrnci. „ To proto, že potom se kožka fajnovo stahuje, co, nedoporučuji robit chlopum, bo gulašek pak dovaři stara, bo ňaky brigoš “. Paradajky tiež odblaniť, zbaviť jadierok, nasekať na drobno a do misky priliať aj vodu z rajčin zbavenú jadierok a „ jinych c.povin z futra rajčiny “. Cesnak tak 4-5 mesiačikov nakrájam na tenké plátky. Medzitým si pripravím do 5 l hrnca hovädzí vývar do „ kereho mrsknu 3 ks hovězí bujonek a po jednym zeleninovem a kikiriki bojonek. Nelíby se Ti to – nevadi – je to dobre. No a to nejduležitejší - připrava těkute ingrediencie – otevrění lahvinek 0,7 l bileho a rudeho vinného moku od nejakeho dobreho synka z vinohradem orientovanym na jih. No ne ať to je ňaky stenolez, ňi Ostravsky kahan tam necpy, bo Ti to mäso uteče s kotla. Ták a dem na to.“
Do kotlíka dáme masť, tak aby sa cibuľa neopalovala, ale kúpala a upražíme ju do sklovita, ako my športovci vravíme, do zlata. Ja používam ďalej fintu, ako pri cesnačke a pridávam základné koreniny do mäkkej cibule a to sladkú červenú papriku, no nie moc aby nebol horký, čierne korenie mleté, čierne korenie – nové tak cca 10 -12 ks a možno to prisypať zmeskou gulašového korenia, alebo hungar gulaš. „ No jen tak do pul sačku, bo to pak už neuhlidaš “. No a toto pekne nechám prejsť varom za miešania s cibuľkou, ktorú taktiež predtým neustále miešam, „ bo připalena v kotlu vypada docela blbě“. Do tejto spenenej zmesky korenia s cibuľou „ vybulime z misy maso, kere posypeme solu a intenzivně michame pokuď nepusti šťavu a nestratí farbu bratra z vychodu - červenou. Jak už masko plove ve vlastní šťavě a je už vice bile, jako červene tak tam šupnu dvojku 2-3-dcl bileho fajneho vinka a taky pošlu plavat připraveny česnek do kotla “. Vinko sa dáva ako pomocník na zmäknutie mäsa. Toto nechám za kontrolovaného miešania vrieť tak 10 -15 minút a medzitým skúšam kvalitu ingrediencie – biele víno. Keď sa po chvíli časť odparí, tak pridám dvojku červeného vínka. Kontroluju var michanim a znovu koštuju kvalitu ingrediencie – červene víno. „ Jak už se mi zda, že bych si i sed a moja nese kafe jako zamynku pro koštofku z kotla, v kerym je vic vina jak šťavy – tak použiju vyvar z bujonku a cca 1,5 litrem to řiznu, přivedu do varu a zakryju “. Po 20 min pridávam do kotlíka čerstvú papriku a paradajky. Teraz už len „ kontroluju kolik tekutin se z kotlu vyvařilo, micham občas, koštuju jestli je maso už měkčí, podlivam zbylym vyvarem a když mě z koštovky pali tlama, tak ji temperuju fajnym bilym a červenym vinkom, co je vlastne druhy pozitivny moment teto ingrediencie. Když už citim, že masu chybi tak 10-20 min do Šangrilá a už bude měkoučké , tak se pohraju se štiplavou simultánne palivou rudou paprikou “. Keď je mäsko fajné, tak pridám zemiaky a v polovici ich varenia pridám majoránku, ale zasa s rozumom, „ ať to všechno nezdupu". Zemiaky dám tak v množtve 1,5:1 k mäsu, cca na 3 kg masa 5 kg zemiakov. " Po vybuleni brambor do kotle doliju vodu, pokuď neni už vyvar, bo banda take gulaše jak vaři ten c.p v reklame na pivo kere se píše podle synkú Kelťanu, to banda nemusi “.
PS: Dobrú chuť ...... keď som býval v Ostrave, tak v slovách s bodkou patrilo tvrdé „y“
|
Cesnačka |
Suroviny :
- masť
- korenie – čierne, celé nové, sladká a pálivá paprika, vegeta, kari, chilies, diabolská zmes, atď.
- cesnak
- bujón hovädzí, slepačí
- soľ
- zemiaky
- chlieb
- šunková saláma
- vajička
- majoránka
|
Postup :
Do roztopenej masti pridám všehochuť korenia čo máme doma - čierne, celé nové, papriku sladkú aj štiplavú, vegetu, kari, chilies, diabolskú zmes, atď. – samozrejme všetko s mierou, aby sa žiadna s chutí nestala dominantnou. Za miešania necháme koreniny speniť, tak aby sa nám nespálili. Do toho pridáme napučený cesnak. Do 5 l hrnca dávam tak 3-4 napučené hlávky cesnaku. Tento za stáleho miešania nechám prepražiť s koreninami tak aby neprihorel cca 5. min. Potom zalejem vodou, konečným množstvom ktoré chcem mať v polievke. Nechám zovrieť a medzitým si pripravím zemiaky. Do vriacej vody pridám soľ a bujón hovädzí 2 ks, slepačí 1 ks. Po prevretí pridám zemiaky a po ich uvarení dochutím (soľ), či zriedim podľa potreby. Bratři z Moravy ešte cesnečku dopĺňajú na kocky nakrájaným v rúre opraženým chlebom, pridaním na rezance nakrájanej - opraženej šunkovej salámy a do vriacej polievky na tanieri - pridaním celého surového vajíčka. Toto celé sa ešte posype majoránkou a pomieša.
Reálne sa u nás dostaneme nanajvýš tak k opraženému chlebu, niekedy ani to nie, záleží od toho koľko zemiakov si načistím. Na druhý deň je chuť lepšia ako v deň uvarenia, len je treba postrážiť množstvo pridaného korenia.
|
Liptovský zemiakový chlieb |
Suroviny : - 1 ½ kg výberovej hladkej múky - 2 kávové zarovnané lyžičky soli - 1 kávová lyžička rasce (kmínu) celého - 8 – 8,5 dcl vody (teplej) - kocka droždia – 42 g - 40 dkg uvarených zemiakov nakrájaných na malé kocky |
Postup : Múku, soľ, rascu, pretlačené (nakrájané) zemiaky, dať do misy. Z droždia a trošky vody vopred urobený kvások vliať k ostatným surovinám a vypracovať vláčne cesto. Nesmie byť ani husté, ani riedke. Necháme kysnúť ½ hod, po ½ hod cesto vyklopiť na pomúčenú dosku a 3 x po ½ hod prekladať ako lístkové cesto. Pri prekladaní začať cesto tvarovať do tvaru bochníka chleba. Na štvrtý krát cesto dať na plech s papierom na pečenie. Do vrchu bochníka spraviť špičkami prstov tri jamky a dať do dobre vyhriatej rúry na 250 stupňov celzia na 15 min. Po 15 minútach (vrch bochníka musí byť do hneda) zakryť vrch alobalom a dopekať ¾ hod na 130 stupňov (musí sa kontrolovať). Po ¾ hod potrieme vrch bochníka slanou vodou a dopekáme 15 min bez alobalu. Prajem úspešné pečenie a najlepší je potom so šmalcom (bravčovou masťou), na to cibuľka a orosená dvanástka. Dobrú chuť. |
Olejová bábovka |
Suroviny : - 20 dkg práškováho cukru - 5 ks žltka - 5 lyžíc letnej vody - 1 dcl (1,5 dcl) oleja - 25 dkg polohrubej múky - 1/2 prášku do pečiva - sneh z 5 ks bielkov |
Postup : Cukor a žĺtka vymiešame , pridáme letnú vodu a olej. Ďalej pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh. Bábovkovú formu vymažeme a vysypeme múkou. Vlejeme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre na 140 ° C cca 35 min. |
Smotanovo – fazuľový guláš od Szaniszló úr |
Suroviny :
- na 25 l gulášu
- údené koleno 3 - 4 x
- údenina
- domáca klobása
- fazuľa suchá 2 l
- hlávka cesnaku
- masox 3x
- bobkový list 6ks
- zemiaky 3 kg
- sóda bikarbóna ½ lyžičky
- soľ
- čierne korenie
- mlieko 7 l
- hladká extra špeciál 11 lyžíc
- smotana na šľahanie 1,5 l
- ocot 4 – 5 lyžíc
|
Postup :
Údené kolená narežeme a na 4-5 hodín dáme do vody odsoliť. Fazuľu tiež namočíme. Do kotlíka dáme vodu a kolená, 2-3 masoxy, popučenú celú hlávku cesnaku a bobkový list. Varíme 1 – 1,5 hod bez fazule. Potom pridáme fazuľu a 1,5 lyžičky sóda bikarbóny. Keď sa dovára fazuľa, tak pridáme nadrobno nakrájané zemiaky. Soľ a mleté čierne korenie pridávame až keď sú uvarené zemiaky. K vareniu pred soľou môžeme pridať nakrájané údené mäso, domácu klobásu. Mlieko 1 l zmiešame s 10 -11 lyžicami hladkej múky. Do gulášu vlejeme 6 l mlieka a keď sa prevarí, tak cez sitko pridáme mlieko s múkou.. Potom ešte pridáme 1,5 l smotany na šľahanie , povaríme cca 5 min a pridáme podľa chuti 4 – 5 lyžíc octu. |
Liptovské bryndzové halušky |
Suroviny :
- zemiaky 1,5 – 2 kg
- hladká múka
- hrubá múka
- soľ
- údený bôčik, alebo údená slanina
- 3 kocky (3x125 g) bryndza
- 1 ks bambino - tavený syr v črievku
- 1 kocka (125g) masla
- zakysanka alebo acidko, alebo kyslá smotana
|
Postup prípravy :
Zemiaky nastrúhame na strúhadle – ručne, osolíme. Pridáme hladkú múku – na stiahnutie zemiakovej vody . Ďalej pridávame hrubú muku a miešame za pridávanie múky, až do vypracovania cesta. Nesmie byť moc tvrdé (ako na rezance) ani moc riedke – rozváralo by sa vo vode. Keď máme cesto , tak do pripraveného hrnca z vriacou vodou hodíme 2 -3 halušky a zistíme či sa nerozvárajú, ak áno pridáme do cesta múku. Hrniec z vodou nemusí byť veľký – radšej menší 2 -3 l a halušky odvárame na viac krát. Rýchlejšie sa uvaria – vyplávajú hore, zoberieme ich a do tej istej vody hádžeme ďalšie. Pokiaľ by sa robili halušky cez sitko na halušky – cesto treba redšie – ale nie moc. Odvarené a sitkom, či varechou vytiahnuté halušky dávame do misy a priebežne pridávame bryndzu, syr a maslo. Misu zakrývame utierkou na riad. Po odvarení všetkých halušiek pridáme zvyšok bryndze, masla a syru a premiešame. Ochutnáme, či po premiešaní nie je treba soľ.
Pred odváraním halušiek máme pripravený bôčik, či slaninu upraženú, ktorú pred naložením na tanier prihrejeme. Dobrý je údený bôčik - prerastený – treba ho nakrájať trochu väčšie kúsky – spečie sa a nepripražiť až príliš moc. Ak nie je k mání, tak klasika – slanina. Halušky naložíme na tanier a do stredu halušiek nalejeme buď acidko, zakysanku, alebo kyslú smotanu. Najlepšie je snáď acidko – halušky zjemňuje a lepšie sa trávia, nie sú až tak sýte – na oko. A posledný klinec diela je umiestnenie bôčiku či slaniny do stredu acidka – podľa chuti konzumenta. Zapíjame podľa chuti mliečnymi výrobkami. Coca – cola a pomarančový džús sú na zapíjanie nevhodné, no na druhej strane zas zrýchľujú krok a prispievajú k očiste organizmu. No ak je očista moc rýchla, tak celé naše snaženie a varenie vyšlo veľmi rýchlo na zmar.
|
Jablkový koláč z lístkového cesta |
Suroviny: - 1 lístkové cesto - 1 balenie okrúhlych piškot - 1 kg jabĺk - 100g kryštálového cukru - 1 vanilkový cukor - 1 lyžička mletej škorice - 1 liter mlieka - 2 pudingy podla chuti
|
Postup: Lístkové cesto rozdelíme na polovice, vyvalkáme poukladáme naň okrúhle piškóty, na piškóty navrstvíme postrúhané jablka, posypeme cukrom a škoricou a na to vylejeme puding horúci uvarený z 1 litra mlieka , 2 pudingou a 4 lyžíc kryštálového cukru.Celé to prikryjeme druhou polovicou cesta a dáme piesť na 200stupńov do ružova.
Dekuji moc tím končí tvá máňa papa a pekný den.
|
Žĺtkové rezy |
Suroviny: - 30 dkg polohrubej múky - 30 dkg kryštálový cukor - 10 dkg mletých orechov - 1 prášok do pečiva - 2 dcl vody - 1 dcl oleja - 4 vajcia |
Postup: Z bielkov a cukru ušlaháme tuhý sneh.Postupne pridávame múku s práškom do pečiva, orechy, olej a vodu.Všetko premiešame a vylejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech.Dáme upiesť a na teplý koláč rozotrieme polevu . Poleva: - 4 žĺtka - 20 dkg práškového cukru. Na hotový koláč môžme postrúhať čokoládu , alebo nakrájaný ozdobíme kopčekom sĺahačky. |
Knedla v mikrovlnke |
Suroviny: - 1 a 1/2 rožku - 1 a 1/2 štvrťlitrového hrnčeku hrubej múky - 2 žĺtka - 1/2 prášku do pečiva, trochu soli - 1 a 1/2 štvrťlitrového hrnčeka mlieka - 2 vyšlahané bielky |
Postup: Všetky potrebné prísady zmiešame, nakoniec z ľahka primiešame sneh a týmto cestom naplníme misu alebo bábovku z Janského skla, ktorú vymažeme maslom a vysypeme múkou. Bábovku alebo misu s cestom vložíme do mikrovlnky ktorá by mala mať výkon aspoň 750W a necháme ju zapnutú na 8 - 10 minút. Po vypnutí mikrovlnky necháme knedlu ešte 2 minútky oddychovať potom vytiahneme a vyklopíme na tanier. Ja ju po vyklopení potriem ešte maslom. Je to bleskovka a chuťovo je vynikajúca. Prajem dobrú chuť. |
Hrnčekové mafiny od Simonky |
Suroviny: - 2 hrnčeky polohrubej múky - 1 hrnček kryštálového cukru - 1/2 prášku do pečiva - štipka soli - 1/2 hrnčeku oleja - 1 vajce - 1 hrnček mlieka |
Postup: Všetky ingrediencie zmiešame dohromady , do cesta môžme pridať kúsky čokolády, ovocie, čo komu chutí a týmto cestom naplníme do polovice cukrárenské košíčky , alebo plech na mafiny. Pečieme cca 15 min., závisí od teploty rúry. Z tohoto množstva je zhruba 16 mafín. Kedže je to mňamka mňamková ja robím aj z troch dávok. Prajem dobrú chuť. Všetky ingrediencie zmiešame dohromady , do cesta môžme pridať kúsky čokolády, ovocie, čo komu chutí a týmto cestom naplníme do polovice cukrárenské košíčky , alebo plech na mafiny. Pečieme cca 15 min., závisí od teploty rúry. Z tohoto množstva je zhruba 16 mafín. Kedže je to mňamka mňamková ja robím aj z troch dávok. Prajem dobrú chuť. |
Komentáre
Prehľad komentárov
Whats up are using Wordpress for your blog platform? I'm new to the blog world but I'm trying to get started and set up my own. Do you need any coding expertise to make your own blog? Any help would be really appreciated! tastyandinteresting.be/beautiful-things/nyttiga-kakor-med-jordnoetssmoer.php nyttiga kakor med jordnГ¶tssmГ¶r
New The supreme Deal On funds 2020
(RobertWaign, 1. 5. 2020 19:15)
Fantastic items from you, person. I have consider your stuff previous to and if you're just too wonderful. I actually actually like what an individual have acquired here, undoubtedly like what you usually are saying and the approach during which you assert it. You're so that it is interesting and you carry on and manage to stay it wise. I cant wait to understand much more from a person. That is actually a terrific web site.
https://www.teamapp.com/clubs/516272
pevaryl hjalper inte aretenb.se
(aretenb.se, 1. 5. 2020 16:49)
This is a topic which is near to my heart... Thank you! Exactly where are your contact details though? riero.aretenb.se/travels/pevaryl-hjaelper-inte.php pevaryl hjalper inte
media markt sverige aresgrb.se
(aresgrb.se, 1. 5. 2020 12:34)
Hi there, this weekend is good in support of me, for the reason that this moment i am reading this great informative article here at my home. oveep.aresgrb.se/useful-tips/media-markt-sverige.php media markt sverige
smГҐ ryckningar i magen tastyandinteresting.be
(tastyandinteresting.be, 1. 5. 2020 12:16)
It's awesome designed for me to have a web page, which is valuable in support of my know-how. thanks admin tastyandinteresting.be/decorations/sm-ryckningar-i-magen.php smГҐ ryckningar i magen
sophie giraff bitring aretenb.se
(aretenb.se, 1. 5. 2020 10:32)
I think that everything published made a lot of sense. However, consider this, what if you wrote a catchier title? I mean, I don't wish to tell you how to run your blog, however what if you added a post title to maybe grab a person's attention? I mean is kinda boring. You might peek at Yahoo's home page and see how they create news titles to get people to click. You might add a related video or a related picture or two to grab readers excited about everything've written. Just my opinion, it could make your posts a little bit more interesting. bupo.aretenb.se/for-women/sophie-giraff-bitring.php sophie giraff bitring
coconut oil uses for skin aretenb.se
(aretenb.se, 1. 5. 2020 4:44)
If you are going for best contents like myself, simply pay a visit this site daily for the reason that it gives quality contents, thanks brita.aretenb.se/for-women/coconut-oil-uses-for-skin.php coconut oil uses for skin
syltkakor med marsan tastyandinteresting.be
(tastyandinteresting.be, 1. 5. 2020 3:40)
You actually make it seem so easy with your presentation however I to find this matter to be really something that I feel I would by no means understand. It seems too complicated and very vast for me. I'm having a look forward for your next submit, I'll try to get the hold of it! tastyandinteresting.be/for-men/syltkakor-med-marsan.php syltkakor med marsan
psyllium husk fiberhusk aretenb.se
(aretenb.se, 30. 4. 2020 22:54)
Great weblog here! Additionally your site quite a bit up very fast! What web host are you the usage of? Can I am getting your associate hyperlink on your host? I desire my site loaded up as fast as yours lol diabl.aretenb.se/decorations/psyllium-husk-fiberhusk.php psyllium husk fiberhusk
New The Ultimate Deal On MONEY 2020
(Jamesker, 30. 4. 2020 20:29)
Wonderful items from you, guy. I have consider your products previous to and most likely just too wonderful. I actually like what an individual have acquired here, undoubtedly like what you usually are saying and the way during which you state it. You're rendering it entertaining and you carry on and care for to stay it wise. I cant wait to learn much more from an individual. That is actually a terrific web site.
https://www.fredericknewspost.com/calendar/v-buck-generator---free-v-bucks-no-verification/event_9ccb8ed2-8335-11ea-a081-e31c1fc479bf.html
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/fortnite/31/366770/fortnite-v-bucks-generator-free-v-bucks-no-human-/
kittlas i halsen när jag andas tastyandinteresting.be
(tastyandinteresting.be, 30. 4. 2020 18:58)
Hi there, I log on to your new stuff like every week. Your writing style is awesome, keep doing what you're doing! tastyandinteresting.be/decorations/kittlas-i-halsen-naer-jag-andas.php kittlas i halsen när jag andas
julskinka i ugn stekpase aretenb.se
(aretenb.se, 30. 4. 2020 16:52)
What a information of un-ambiguity and preserveness of precious experience on the topic of unpredicted emotions. distp.aretenb.se/relaxation/julskinka-i-ugn-stekpse.php julskinka i ugn stekpase
ont i hela benet aretenb.se
(aretenb.se, 30. 4. 2020 10:35)
This blog was... how do I say it? Relevant!! Finally I've found something which helped me. Many thanks! insi.aretenb.se/delicious-dishes/ont-i-hela-benet.php ont i hela benet
tjockt slem i halsen tastyandinteresting.be
(tastyandinteresting.be, 30. 4. 2020 10:32)
If you would like to get a good deal from this piece of writing then you have to apply these techniques to your won weblog. tastyandinteresting.be/travels/tjockt-slem-i-halsen.php tjockt slem i halsen
douleurs neurologiques dans les pieds tastyandinteresting.be
(tastyandinteresting.be, 30. 4. 2020 1:45)
Very quickly this web site will be famous amid all blogging and site-building visitors, due to it's good articles tastyandinteresting.be/travels/douleurs-neurologiques-dans-les-pieds.php douleurs neurologiques dans les pieds
marc jacobs goteborg aretenb.se
(aretenb.se, 30. 4. 2020 1:36)
I was recommended this blog by my cousin. I'm not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my problem. You're incredible! Thanks! wrasr.aretenb.se/travels/marc-jacobs-goeteborg.php marc jacobs goteborg
first class website l2soft eu
(CharlesCrext, 29. 4. 2020 20:44)browse around this site https://l2soft.eu/
lumene cc cream review aresgrb.se
(aresgrb.se, 29. 4. 2020 19:03)
Every weekend i used to pay a quick visit this web site, as i want enjoyment, as this this website conations actually nice funny stuff too. scura.aresgrb.se/relaxation/lumene-cc-cream-review.php lumene cc cream review
fiberwig mascara billigt tastyandinteresting.be
(tastyandinteresting.be, 29. 4. 2020 16:56)
Hello every one, here every one is sharing such know-how, so it's pleasant to read this web site, and I used to pay a quick visit this website all the time. tastyandinteresting.be/useful-tips/fiberwig-mascara-billigt.php fiberwig mascara billigt
mads timmermann bog aretenb.se
(aretenb.se, 29. 4. 2020 15:31)
I used to be able to find good advice from your blog articles. etski.aretenb.se/trends/mads-timmermann-bog.php mads timmermann bog
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100
nyttiga kakor med jordnГ¶tssmГ¶r tastyandinteresting.be
(tastyandinteresting.be, 1. 5. 2020 21:01)